Ελλαδα

Ο καιρός σήμερα Κυριακή (22/5): Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία

Η πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καιρός: Αίθριος με λίγα σύννεφα
Ο καιρός σήμερα © EUROKINISSI / ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

O καιρός σήμερα, Κυριακή 22 Μαΐου: Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίες - Πού θα φτάνει ο υδράργυρος - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές

Ο καιρός σήμερα Κυριακή (22/5) προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.  Όμβροι και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πιθανότητα για χαλάζι μετρίου μεγέθους στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας ωστόσο οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και από αργά το απόγευμα σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα. Αυξημένη εμφανίζεται η πιθανότητα για χαλάζι μετρίου μεγέθους σε περιοχές της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 32, στην Ήπειρο από 9 έως 30 βαθμούς στη Θεσσαλία από 8 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου, στον Κορινθιακό και στο Θρακικό οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς.

 

 

Ο καιρός σήμερα Κυριακή (22/5) - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι. Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 32 και στη νησιωτική χώρα από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ