Ελλαδα

Καιρός: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία έφτασε τους -3 βαθμούς

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρύο - Πτώση θερμοκρασίας - Γυναίκα με σκούφο περπατά στο δρόμο
Κρύο - Πτώση θερμοκρασίας - Γυναίκα με σκούφο περπατά στο δρόμο © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιες είναι οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα (7/2) στην Ελλάδα - Η πρόγνωση για τον καιρό σήμερα.

Τους -3 βαθμούς Κελσίου έφτασαν οι ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα, Δευτέρα (7/2), σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η χαμηλότερη καταγράφηκε στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας (-3,2) και ακολούθησαν Αριδαία Πέλλας (-3,0), Νευροκόπι (-2,5), Περιθώρι Νευροκοπίου (-2,1), Νέος Καύκασος Φλώρινας (-2,1), Λαγκαδάς (-2,0) και Ξηρολίμνη Κοζάνης (-1,9 βαθμοί).

thermokrasies.jpg
Χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 © Meteo

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα (7/2): Επιδείνωση με βροχές & καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα Δευτέρα (7/2) ο καιρός στη χώρα μας, με κακοκαιρία - εξπρές να βρίσκεται προ των πυλών. Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, έχει προειδοποιήσει για την εμφάνιση αεροχείμμαρου από την Τρίτη, με ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν έως και τα 10 μποφόρ. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, σήμερα Δευτέρα (7/2) αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν στα βόρεια ηπειρωτικά, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το απόγευμα σε δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, Ιόνιο και Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τις ίδιες ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των υπολοίπων βορείων και βορειοδυτικών ηπειρωτικών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Στερεά από 3 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 13, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 7 έως 15 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το μεσημέρι 5 έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ, όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα ενισχυθούν σημαντικά και θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα (7/2): Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στην υπόλοιπη Μακεδονία και το βράδυ στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας και τη νύχτα πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές. Ανεμοι: Νοτιοοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ ενισχυόμενοι περαιτέρω τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν. Από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες βροχές και τη νύχτα στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, στα νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και αργά το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα στραφούν βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι περαιτέρω τη νύχτα.Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ