Ελλαδα

«Ροζ Πάνθηρες»: Χειροπέδες σε δύο μέλη της συμμορίας για τα ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Ξεπερνά τις 300.000 ευρώ η λεία τους - Πώς δρούσαν - Αναζητούνται τα «μεγάλα αφεντικά»

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τη δράση των μελών της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» που συνελήφθησαν για ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τη δράση των μελών της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» που συνελήφθησαν για ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Ροζ Πάνθηρες: Δύο συλλήψεις μελών της συμμορίας - Πώς δρούσαν - Τα ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία της Αθήνας

Τέλος στη δράση δύο ακόμη μελών της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» που χτυπούσαν στην Ελλάδα, έβαλαν οι αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών. Οι δύο Σέρβοι, 50 και 53 ετών, είχαν ήδη χτυπήσει δύο κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα, αποκομίζοντας ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ, μέρος των οποίων φαίνεται πως απέστειλαν στην ηγεσία της συμμορίας, η οποία έχει διεθνή δράση. Πρόκειται για την ομάδα με πολλά παρακλάδια σε διάφορες χώρες του κόσμου, που κρύβεται πίσω από κινηματογραφικές διαρρήξεις με αμύθητα κέρδη μιας και τα μέλη, επιλέγουν πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα τα οποία στη συνέχεια «ρίχνουν» στη μαύρη αγορά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0tvq41dabx5)

Ροζ Πάνθηρες: Δύο συλλήψεις μελών - Πώς δρούσαν

Πρόκειται για πρώην στρατιωτικούς, συνήθως, από τη Σερβία και άλλες χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα, οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει πάνω από δέκα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι κρύβονται πίσω από σειρά διαρρήξεων και ληστειών σε γνωστά κοσμηματοπωλεία με λεία πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρών.

Οι δύο Σέρβοι που συνελήφθησαν χθες από τους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, κρύβονται πίσω από δύο διαρρήξεις καταστημάτων στην οδό Κολοκοτρώνη τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και στην πλατεία Ομονοίας πριν από σχεδόν έναν μήνα. Από τις δύο επιθέσεις είχαν αποκομίσει κοσμήματα και ρολόγια η αξία των οποίων ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες είχαν επιλέξει τα συγκεκριμένα κοσμηματοπωλεία επειδή εμφάνιζαν ένα συγκεκριμένο κενό ασφαλείας - περιβάλλονταν από εγκαταλελειμμένα οικήματα. Οι συλληφθέντες μπήκαν σε αυτά τα οικήματα και με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων άνοιγαν τρύπες στους τοίχους. Για να μην ενεργοποιούν μάλιστα τα συστήματα ασφαλείας και τους αισθητήρες δόνησης, χρησιμοποιούσαν πανιά και υφάσματα.

Από την πρώτη στιγμή και κρίνοντας από τον τρόπο δράσης, οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με επαγγελματίες διαρρήκτες. Αφού εντόπισαν ευρήματα από τους τόπους των επιθέσεων κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους, αφού ήρθαν σε επαφή με διεθνείς διωκτικές υπηρεσίες. Οι δύο δράστες, ήταν μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» και είχαν αποφασίσει να ενεργοποιηθούν στη χώρα μας. Τα άτομα αυτά, έπειτα από παρακολουθήσεις εντοπίστηκαν και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, μέχρι που χθες συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία και στόχος των αστυνομικών τώρα, είναι να εντοπιστούν οι διασυνδέσεις τους και τα «μεγάλα αφεντικά» της συμμορίας, τα οποία φαίνεται πως κινούνται σε χώρα των Βαλκανίων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ