Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Ο Μιχάλης Καλλιμόπουλος παρουσιάζει τη «Δύναμη vs Βία»

Ο Μιχάλης Καλλιμόπουλος παρουσιάζει τη «Δύναμη vs Βία» στην a.antonopoulou.art

Η a.antonopoulou.art παρουσιάζει την ατομική έκθεση Δύναμη vs Βία του Μιχάλη Καλλιμόπουλου. Ο εικαστικός καλλιτέχνης παρουσιάζει το αποτέλεσμα της έρευνάς του για τη βία. Στην τέταρτη αυτή ατομική του έκθεση, η οποία περιλαμβάνει γλυπτά και σχέδια, μας προσκαλεί να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα για τη δύναμη μιας άμεσης πολιτικής τέχνης, σήμερα.

Δεν είναι εύκολο να παραστήσεις τη βία χωρίς να την τροφοδοτήσεις. «Αν και είναι πολλοί αυτοί που ταυτίζουν τη δύναμη και τη βία», μας λέει η Hanna Arendt στο ‘Περί βίας’, «οι δύο έννοιες είναι στην ουσία αντίθετες μεταξύ τους. Όταν η μία επικρατεί απόλυτα, η άλλη κινδυνεύει. Η δύναμη έχει πάντοτε την ανάγκη μεγάλων αριθμών (ανθρώπων), ενώ η βία μέχρι ενός σημείου μπορεί να τα καταφέρει χωρίς αυτούς επειδή στηρίζεται σε εργαλεία».

Τα γλυπτά της έκθεσης είναι σαν να έχουν τραφεί από τη βία και σαν να γιγαντώνονται από αυτήν. Να την ξερνούν πάνω μας κάθε φορά που τους δίνουμε σημασία, κάθε φορά που στρέφουμε το βλέμμα μας πάνω τους. Τα ονόματα των δύο γλυπτών, Ξίπα και Μπιμπίνοθ, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να  εξουδετερώνουμε το αρνητικό φορτίο. Άλλωστε, πώς μπορούμε να προσεγγίζουμε τη βία αν δεν την υπονομεύει η περιφρόνηση και το χιούμορ;


* Για τα γλυπτά της έκθεσης χρησιμοποιήθηκε το υλικό Acrylic One.

Εγκαίνια: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, 12:00 – 18:00.

Κάθε Σάββατο 14.00-16.00 ο καλλιτέχνης θα παρευρίσκεται στον χώρο της έκθεσης.

 

Που συμβαινει

a.antonopoulou.art
Από 03/10 έως 07/11
κάθε Σάββατο 12:00-17:00
κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 14:00-21:00
Στον χώρο της γκαλερί θα μπορούν να παρευρίσκονται συγχρόνως έως 17 άτομα φορώντας μάσκα
a.antonopoulou.art
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5