Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Sidsel Meineche Hansen: «Home vs owner» στη Rodeo Gallery

Sidsel Meineche Hansen: «Home vs owner» στη Rodeo Gallery

Η Rodeo Gallery παρουσιάζει την έκθεση «home vs owner» της Sidsel Meineche Hansen στον Πειραιά, που θα συνοδευτεί από την παράλληλη έκθεση της καλλιτέχνιδος στη Rodeo του Λονδίνου, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 3 Οκτωβρίου.

Η Meineche Hansen εξερευνά ένα μετα-ανθρώπινο τοπίο που αποκαλύπτεται με την εκτεταμένη χρήση και παρουσία της τεχνολογίας στη ζωή μας: η έκρηξη των φαρμακευτικών ουσιών για γενετικές απαιτήσεις και ψυχοτρόπες ανάγκες, η πορνογραφική μεταμόρφωση του σώματος κυρίως μέσω σεξουαλικών μηχανορραφιών που χρησιμοποιούν την τεχνολογική πρόοδο, αλλά και βιομηχανικών μεθοδολογιών ώστε να αποφευχθεί η ηδονή μέσω ερωτικών απεικονίσεων του σώματος, για παράδειγμα η κατασκευή και διανομή τεχνητών σωμάτων, όπως τα άβαταρ, οι κούκλες σεξ και τα ρομπότ.

Το έργο της Meineche Hansen ποικίλλει ως προς τα μέσα και τις μορφές που χρησιμοποιεί: από πολύ αρχαϊκά υλικά, όπως το ξύλο, ο πηλός και το σίδερο – από τα οποία δημιουργούνται χειροποίητα και μοναδικά αντικείμενα – μέχρι επεξεργασμένα με CGI animation και βίντεο, καθώς και άλλα μέσα αναπαραγωγής. Η έκθεση home vs owner περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα αυτής της ποικιλόμορφης και βαθιάς πρακτικής. Τα περισσότερα έργα που εκτίθενται στον Πειραιά, δημιουργήθηκαν μέσα σε περίοδο έξι ετών (2014-2020), έπειτα από αναθέσεις και σε συνεργασία με διάφορους φορείς σε όλον τον κόσμο. Για να αναφέρουμε ορισμένους: Cubitt gallery, Λονδίνο - Künstlerhaus Bremen, Βρέμη - Gasworks, Λονδίνο - Transmission Gallery, Γλασκώβη - Kunsthalle Århus, Άαρχους - KW, Βερολίνο - SMK, Κοπεγχάγη - Chisenhale, Λονδίνο, κ.α.

Το home vs owner είναι ένα νέο έργο από ασήμι, σφυρηλατημένο από την καλλιτέχνιδα σε χυτήριο της Αθήνας, μία παραλλαγή του οποίου θα είναι διαθέσιμη ως πολλαπλό που θα συνοδεύει την έκθεση.


Εγκαίνια: 12 Σεπτεμβρίου, 14.00-20.00

Που συμβαινει

Rodeo
Από 16/09 έως 07/11
κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή, κάθε Σάββατο 14:00-11:00
Rodeo
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5