Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Yumi Hogan, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη: Women in the arts, a dialogue about nature and environment

Yumi Hogan, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη «Women in the arts, a dialogue about nature and environment» στη ΣΤΟart Κοραή

H Yumi Hogan και η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη παρουσιάζουν την έκθεση «Women in the arts, a dialogue about nature and environment» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ».

Τόσο η Yumi Hogan όσο και η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη περιλαμβάνονται στη Μόνιμη Συλλογή του Εθνικού Μουσείου Γυναικών στις Τέχνες της Ουάσιγκτον, το οποίο προβάλλει τα επιτεύγματα των γυναικών καλλιτεχνών όλων των εποχών και εθνικοτήτων, εκθέτοντας, διατηρώντας, αποκτώντας και ερευνώντας την τέχνη που γίνεται από γυναίκες, και διδάσκοντας το κοινό για τα επιτεύγματά τους.

Η Yumi Hogan βασίζεται στις αναμνήσεις της και στις παραδόσεις της πατρίδας της για να δημιουργήσει αφηρημένα τοπία που αντανακλούν την ανταπόκρισή της στον φυσικό κόσμο. Χρησιμοποιώντας μελάνι sumi και μεικτά μέσα σε παραδοσιακό χαρτί hanji, δημιουργεί απεικονίσεις του περιβάλλοντος και των εμπειριών της ζωής σήμερα. Το έργο της Hogan έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις και μουσεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νότια Κορέα. Έχει λάβει BFA από το Κολλέγιο Τέχνης του Ινστιτούτου του Maryland (MICA) και MFA από το American University. Είναι αφοσιωμένη υποστηρίκτρια της τέχνης και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο MICA. 

Η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και πήρε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, όπως στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης, στο Μουσείο Τέχνης Jintai της Κίνας, στο Μουσείο ASAMA της Αμερικανικής Ακαδημίας Αθλητισμού στην Αλαμπάμα και στο Αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Η Βαλυράκη είναι σημαντική καλλιτέχνης του αθλητισμού από την δεκαετία του 1990. Οι ατομικές της εκθέσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις στην Galleria Ca 'd' Oro στη Ρώμη το 1993, στο 58ο Grand Prix του Μονακό στο Μόντε Κάρλο το 2000, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006, στην γκαλερί Frascione Arte στη Φλωρεντία το 2010,  στο 34ο "Milano International FICTS Fest" στο Palazzo Giureconsulti στο Μιλάνο το  2016, και πολλές άλλες.

Το 2002 η Αθλητική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών, απένειμε στην Βαλυράκη τον τίτλο «Sport Artist of the Year». Το έργο της «The Downhill Skier», έγινε μια από τις επίσημες αφίσες για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Salt Lake City. Το 2004 και το 2008 της απονεμήθηκε το «Guirlande D 'Honneur» στο Φεστιβάλ «SPORT MOVIES & TV-Milano International FICTS». Έχει επίσης βραβευθεί με το βραβείο «IOC TROPHY 2014 - Τέχνη και αθλητισμός» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Βραβείο Αθλητικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών "Sport Artist of the Year 2002-2004".


Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στις 19:00 στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» με την ευγενική χορηγία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ. Η παρουσία σας την βραδιά των εγκαινίων θα τιμήσει ιδιαίτερα τις δύο καλλιτέχνιδες.

Που συμβαινει

ΣΤΟart
Από 01/11 έως 28/11
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 10:00-20:00
ΣΤΟart
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5