1821 Digital Gallery
Χέβι Metαλλα

Χέβι Metαλλα

 Το Σάββατο μέρος 9ον, η Ινώ Μέη εξηγεί τι συμβαίνει στο πλέον ανεκδιήγητο πάρτι της Αθήνας…

Το δελτίου τύπου του 'Metαλλα #9' μας πληροφορεί ότι οι δύο εμπνευστές του, Ινώ Μέη και Ηλίας Φραγκούλης «συναντήθηκαν σ’ ένα Silent Sound Disco Party. Εκείνη του πέταγε metal, εκείνος απέκρουε με Ρίτα Σακελλαρίου, το dancefloor έβγαζε σπίθες». Κάπως έτσι εγκαινιάστηκαν τα “Metαλλα” που θα μετρήσουν την ένατή τους συνέχεια το Σάββατόβραδο 5/1 στο ΤΩΡΑ!Κ44 δίπλα στις γραμμές του τρένου στο Γκάζι.

image

Στα προηγούμενα 8 πάρτι έφαγε η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Το αθηναϊκό κοινό, πάντα επιρρεπές στις κιτσερέλες, υπέκυψε στις «τα πάντα μπορεί να συμβούν στο επόμενο κομμάτι» διαθέσεις των 2 DJs με αποτέλεσμα τα “Metαλλα” να εξελιχθούν σε μια από τις επιτυχημένες βραδιές της πόλης. Εκεί όπου κάποιο άξεστο θρας μέταλ μπορεί να χάσει την ισορροπία του από στοίβες με πανέρια "πρώτο τραπέζι πίστα".

image

Η Ινώ εξηγεί:

«Τα Metαλλα είναι ένα μοναδικό, ιδιάζον κι άκρως διασκεδαστικό πάρτυ χωρίς ενοχές. Το über μουσικό event που ενώνει φυλές και σκορπίζει κοινή αγάπη. Στα Metαλλα το heavy, το hard και το ασήκωτο κονταροχτυπιούνται με το κακό, το ανεκδιήγητο και τις χείριστες εκφάνσεις της μπαζο-λαϊκο pop. Μια back-to-back μουσική μονομαχία που αν μη τι άλλο χορεύεται και χτυπιέται. Με γαρύφαλλα για gadget και κανένα έλεος στο ρεπερτόριο.

Τα παρθενικά Metαλλα έγιναν στις 11 Δεκέμβρη του 2010 στο Swing. Η ιδέα γεννήθηκε μερικούς μήνες πριν, μετά από μια συμπτωματική 40λεπτη συνάντηση μας με τον Ηλία στα decks ενός Silent Sound party. Το concept μας αγαπήθηκε και απέκτησε φανατικό κοινό. Τα πρώτα τρία Metαλλα ήταν κάπως πιο “κλειστά”. Από τότε που εδρεύουμε στο Τώρα Κ44, έχει έρθει σε επαφή με το πάρτι και άλλος κόσμος και έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις».

image

image

Της ζητήσαμε επίσης ένα (p)review. Να διαλέξει 5-6 κομμάτια που όντως μπορεί να διαδεχθούν το ένα το άλλο σε κάποιο “Metαλλα’ πάρτι και να θυμηθεί μερικά παρατράγουδα των προηγούμενων δύο χρόνων.

Ιδού…

6 τραγούδια που θα ακούσεις στα Metαλλα και θα έρθεις στα χάι σου

Drowning Pool – Bodies

Πέφτουν κορμιά στην πίστα. Όλοι θέλουν να το ακούσουν, λίγοι ξέρουν πως να το ζητήσουν. Μου το έχουν περιγράψει μέχρι και με σφύριγμα - απόπειρα.

Γιάννης Βασιλείου – Καμπριολέ

Έχει ανέβει hipster πιτσιρικάς μπροστά από τα decks και επιχειρεί να με πάρει να χορέψουμε.

Motorhead – Ace of Spades

(Θείος) Lemmy, σταθερή αξία, κάνουν head banging μέχρι και comme il faut δεσποινίδες και νεαροί.

Αντύπας – Καταιγίδα

Η “Καταιγίδα” αποτελεί σταθμό. Υπάρχει ντοκουμέντο με μεγάλη ομπρέλα ανοιγμένη πάνω από κεφάλια θαμώνων, καθ’ όλη τη διάρκεια του εν λόγω άσματος. Μπορεί να χρησιμέψει και για αντίκρουση γαρυφάλλων.

Slayer – War Ensemble

Καθαρό και ατόφιο μέταλλο, συνοδεύεται σταθερά με crowdsurfing. Να σημειωθεί πως στα Metαλλα έχει τελεστεί από hardcoράδες κάτι το μοναδικό: crowdsurfing με Λε-Πα…

Γιάννης Πάριος – Ντάρι Ντάρι

Το βάζει ο Ηλίας αργά και στο Κ44 σχηματίζονται κύκλοι με μαλλιάδες να σέρνουν το χορό κουνώντας αυτοσχέδια μαντιλάκια με χαρτοπετσέτες από το bar…

Μην πείτε ότι δεν προειδοποιηθήκατε…

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5