Ελλαδα

Διάκριση της πρωτοβουλίας «KPMG Global Cyber Day» στα βραβεία Bravo

Στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία»

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από τη βραδιά της βράβευσης με στελέχη της KPMG και τους διοργανωτές.
Από τη βραδιά της βράβευσης με στελέχη της KPMG και τους διοργανωτές.

«KPMG Global Cyber Day»: Διάκριση για την πρωτοβουλία της KPMG στα στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022

Η εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντος τους, σε ότι αφορά τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο γίνεται πράξη μέσω του προγράμματος «KPMG Global Cyber Day», μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM). Είναι μέρος των δράσεων για τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τετάρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η προστασία της ταυτότητας στο διαδίκτυο, η ηλεκτρονική παρενόχληση/εκφοβισμό (cyberbullying), τα online παιχνίδια, και τις ηλεκτρονικές απειλές οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας και τους εφήβους στην καθημερινότητά τους, παρουσιάστηκαν στα σχολεία και online από τον Δρ. Θεόδωρο Στεργίου, Director, Cyber Security Consulting, και τους σύμβουλους του τμήματος κυβερνοασφάλειας της KPMG στην Ελλάδα και «Cyber Day Champions» Νίκο Αναγνωστόπουλο, Βασιλική Μακρυγιάννη και Νεφέλη Χριστιά. Ενδιαφέρον είναι μόνο τον Οκτώβριο του 2021, πάνω από 1.400 μαθητές παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία της KPMG στην Ελλάδα, «KPMG Global Cyber Day», διακρίθηκε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία»  στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022, μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης των Επιτροπών και της δημόσιας ψηφοφορίας του ευρύτερου κοινού.

Από την εκπαίδευση μαθητών στο Campion School.
Από την εκπαίδευση μαθητών στο Campion School.

Κάθε χρόνο, ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Η Ετήσια Εκδήλωση Απονομής των Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022 πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Εκ μέρους της KPMG στην Ελλάδα τη διάκριση παρέλαβαν οι Νιόβη Σαρρής, Director, Infrastructure και Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing & Communications Μanager από την Ελένη Γιώτη, Γενική Γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από αριστερά: Νιόβη Σαρρή, Director, Infrastructure KPMG, Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing & Communications Μanager, KPMG, Ελένη Γιώτη, Γενική Γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
Από αριστερά: Νιόβη Σαρρή, Director, Infrastructure KPMG, Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing & Communications Μanager, KPMG, Ελένη Γιώτη, Γενική Γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Η σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι αδιαμφισβήτητή. Η καινοτομία του προγράμματος KPMG Global Cyber Day (Ημέρα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο) είναι η προσφορά γνώσης για τη διαχείριση των κινδύνων του ψηφιακού κόσμου από επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας σε μαθητές. Η διάκριση αυτή μας παροτρύνει να συνεχίσουμε και ευελπιστούμε φέτος να σπάσουμε νέο ρεκόρ μαθητών που επωφελούνται του προγράμματος» δήλωσε ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing & Communications manager στην Ελλάδα, με αφορμή τη διάκριση.

Λίγα λόγια για την KPMG

Η KPMG είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός ανεξάρτητων εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Οι εταιρείες μέλη της KPMG International Limited («KPMG International») δραστηριοποιούνται και παρέχουν επαγγελματικές υπηρεσίες με την επωνυμία «KPMG». Ο όρος «KPMG» μπορεί να αναφέρεται σε ξεχωριστές εταιρείες μέλη του οργανισμού της KPMG ή σε μία ή περισσότερες από τις εταιρείες μέλη ταυτόχρονα. Οι εταιρείες της KPMG δραστηριοποιούνται σε 144 χώρες και περιοχές, ενώ απασχολούν στις εταιρείες-μέλη παγκοσμίως περισσότερους από 236 000 συνεταίρους και εργαζομένους. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι μια νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια. Κάθε εταιρεία-μέλος της KPMG είναι υπεύθυνη για τις δικές της υποχρεώσεις και ευθύνες. H KPMG International Limited είναι ιδιωτική Αγγλική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγυητικές εισφορές. H KPMG International Limited και οι σχετικές με αυτή οντότητες δεν παρέχουν υπηρεσίες σε πελάτες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή μας μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα home.kpmg/governance

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ