Ελλαδα

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του 22χρονου Ιάσονα Λαλαούνη έξω από τη Βουλή

Του επιβλήθηκε ποινή 3 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίγα λουλούδια και η φωτογραφία του Ιάσονα Λαλαούνη που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021
Θάνατος Ιάσονα Λαλαούνη: Ένοχος ο αστυνομικός © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Θάνατος Ιάσονα Λαλαούνη: Ένοχος ο αστυνομικός - Τι είπε στην απολογία του - Η ποινή που επιβλήθηκε

Ένοχος κρίθηκε ο αστυνομικός, οδηγός του υπηρεσιακού βουλευτικού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Ιάσονας Λαλαούνης έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021. 

Διαμαρτυρία στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα τον 22χρονο Ιάσονα Λαλαούνη
Διαμαρτυρία στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα τον 22χρονο Ιάσονα Λαλαούνη © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Θάνατος Ιάσονα Λαλαούνη: Ένοχος ο αστυνομικός

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας κήρυξε ένοχο τον αστυνομικό, επιβάλλοντάς του με ποινή φυλάκισης 3 έτη με αναστολή. Ο συνήγορος του κατηγορουμένου ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικού και συγκεκριμένα του προτέρου σύννομου βίου. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος. Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι οι γονείς και ο αδελφός του θύματος. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0qqpjwjic29)

Θάνατος Ιάσονα Λαλαούνη: Τι υποστήριξε ο αστυνομικός στο δικαστήριο

Ο αστυνομικός εξέφρασε κατά την απολογία του στο δικαστήριο τη λύπη του «που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως από το 2018 που ο ίδιος υπηρετεί, «μπαίνουμε στη Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα». Για την 12η Μαρτίου 2021 ο αστυνομικός κατέθεσε: «Εκείνη την ημέρα, η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν. Ακόμη και σήμερα, μετά το τροχαίο, η οδηγία της αστυνομίας είναι, αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι…».

Σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, υποστήριξε πως ενώ ανέμεναν με τον συνοδηγό του στη Β. Σοφίας απέναντι από τη Βουλή για να στρίψουν αριστερά, «μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής. Βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δε φύγαμε. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι».

Στο τέλος της απολογίας του είπε: «Κρίμα! Έφυγε ένας νέος άνθρωπος. Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ