Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θα αμφισβητήσουμε το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα», λέει ο δικηγόρος της

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης για το πανάκι της Ίριδας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι δηλώσεις του δικηγόρου της και τα πορίσματα για Μαλένα και Ίριδα - Εν αναμονή της κατάθεσης της Δήμητρας Πισπιρίγκου

«Θα αμφισβητήσουμε το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα» δήλωσε σήμερα (21/6) ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την κατάθεση των πορισμάτων για τα δύο νεκρά κοριτσάκια, που έφυγαν από τη ζωή από ασφυκτικό θάνατο.

«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με τη μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές», είπε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Η 33χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά την κατάθεση των πορισμάτων, επέμεινε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να στραφεί ενάντια στα παιδιά της και να τους προκαλέσει κακό. Για την περίπτωση της Μαλένας ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβές συνθήκες του θανάτου του παιδιού. «Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Θα αμφισβητήσουμε το πόρισμα για Ίριδα και Μαλένα»,λέει στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της Ρ. Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου, Κ. Ζάρδας, είπε ότι το πόρισμα πρόκειται να αμφισβητηθεί, ενώ εκτίμησε ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει μάχη και μεταξύ των ιατρών και επιστημόνων. Ο δικηγόρος έκανε λόγο για δύο αντιμαχόμενες πλευρές μεταξύ εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων. Είναι εκείνοι που υποστηρίζουν τον ασφυκτικό θάνατο και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε ασφυκτικός θάνατος.

Nέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των παιδιών στην Πάτρα – Το σχόλιο του δικηγόρου Γ.Μαρακάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στη ΓΑΔΑ για κατάθεση η αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα βρεθεί στη ΓΑΔΑ, όπου θα καταθέσει για την υπόθεση θανάτου της μικρής Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου φέρεται να ήταν εκείνη που εντόπισε νεκρό στην κούνια το μόλις 6 μηνών μωρό της. 

Από νωρίς το πρωί, η Δήμητρα Πισπιρίγκου έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς της στην Πάτρα, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, Ελένη Λεγάτου, και τον πατριό της. 

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η αδελφής της Ρούλας Πισπιργίκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας
Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η αδελφής της Ρούλας Πισπιργίκου © EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτά είναι τα πορίσματα για Μαλένα και Ίριδα

Σημεία από το πόρισμα για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, Το πόρισμα δείχνει ότι οι θάνατοι των δύο μικρών κοριτσιών είναι εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτίων θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής: νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογρaφικά ευρήματα».

Σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας: «Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών».

Για την Ίριδα, η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει: «Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχου του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: πόρισμα – «φωτιά» για Μαλένα και Ίριδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επί πέντε ώρες κατέθετε η μητέρα της κατηγορούμενης

Το πρωί της Δευτέρας (20/6), λίγο πριν την κατάθεση των πορισμάτων για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, ξεκίνησε η κατάθεση της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένης Λεγάτου, στο Ανθρωποκτονιών. 

Η κατάθεση της κ. Λεγάτου διήρκησε περίπου πέντε ώρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου κλήθηκε να απαντήσει σε έναν καταιγισμό ερωτήσεων των ανδρών του Ανθρωποκτονιών. Ρωτήθηκε και απάντησε σχετικά με τις σχέσεις της κόρης της με τον Μάνο Δασκαλάκη από την αρχή της γνωριμίας τους έως τώρα. Αναφέρθηκε σε περιστατικά κακοποίησης της κόρης της από τον πρώην γαμπρό της και υποστήριξε ότι είναι αδύνατο η κόρη της να σκότωσε τα τρία της παιδιά. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ