Ελλαδα

Στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου - Αποδοκιμάστηκε από πολίτες

Οι πρώτες εικόνες - Το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ: Η κατάθεση για τον θάνατο της Ίριδας και οι αποδοκιμασίες από πολίτες.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου έφτασε στη ΓΑΔΑ στη μία το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) προκειμένου να καταθέσει για τον θάνατο της Ίριδας, που σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. 

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου συνοδεία του δικηγόρου, Όθωνα Παπαδόπουλου, μπήκε στη ΓΑΔΑ από πλαϊνή πόρτα και αποδοκιμάστηκε από πολίτες. Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου κλήθηκε από το Ανθρωποκτονιών για κατάθεση σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας, του δεύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που πέθανε το 2021, καθώς ήταν στο σπίτι όταν εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του. Ο θάνατος της μόλις έξι μηνών Ίριδας ήταν ασφυκτικός και αποτελεί εγκληματική ενέργεια. 

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Στη ΓΑΔΑ η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στην αρχική της κατάθεση για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε καταθέσει ότι ήταν εκείνη που εντόπισε νεκρή τη μικρή Ίριδα στην κούνια της. «Περί ώρα 11.30 στις 21/3/2021 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει», είχε καταθέσει η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μπαίνει τη ΓΑΔΑ
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Γρηγόρης Λέων: Αδιαμφισβήτητα τα πορίσματα για τον θάνατο Μαλένας και Ίριδας

Ο Γρηγόρης Λέων μίλησε σήμερα (21/6) στην ΕΡΤ για τα πορίσματα σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας και ξεκαθάρισε ότι είναι πλήρως τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα, απαντώντας ουσιαστικά στον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η πλευρά της κατηγορουμένης θα αμφισβητήσει τα πορίσματα.  

«Συνήθως όταν μας ζητείται να κάνουμε μία πραγματογνωμοσύνη μας δίνονται τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία και βάση αυτών κάνουμε το πόρισμά μας. Εδώ έγινε κάτι πραγματικά ασυνήθιστο… ένα προς ένα όλα τα ευρήματα, ζητήθηκε και έγινε επανέλεγχος και επανεπιβεβαιώσει του κάθε ευρήματος και μάλιστα επιπλέον φαίνεται ότι έχουν αναδειχθεί και νέα ευρήματα ή έχουν ελεγχθεί και πειστήρια τα οποία δυστυχώς δεν είχαν ελεγχθεί κατά τον πρώτο χρόνο», είπε ο Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε: «Το γιατί δεν είχαν ελεγχθεί στο παρελθόν δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι το πανάκι το οποίο στον δεύτερο θάνατο αποτελεί ένα πειστήριο το οποίο συνδέεται με τον μηχανισμό του θανάτου φαίνεται ότι τώρα έχει ελεγχθεί. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι οι κακώσεις έχουν καταγραφεί πλέον με μεγαλύτερη επιμέλεια. Να σημειωθεί πως οι συνάδελφοι είχαν φωτογραφίες επίσημες, όχι ανεπίσημες. Δηλαδή φωτογραφίες που έβγαλε είτε η σήμανση, είτε οι ίδιοι οι ιατροδικαστές είχαν λάβει και αποτελούσαν στοιχεία τα οποία μελετήθηκαν και απέδωσαν και περαιτέρω κακώσεις, γιατί οι κακώσεις στο συγκεκριμένο είδος θανάτου ήταν πάρα πολύ σημαντικό να αποδοθούν σωστά, να αποτυπωθούν σωστά και να εκτιμηθούν σωστά πράγμα το οποίο έγινε».

Στις ίδιες δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Γρηγόρης Λέων υπογράμμισε πως «δεν πήγαμε δια αποκλεισμού. Εδώ αφενός έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και μαζί μ’ αυτά οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει παθολογικά αίτια, όπως για παράδειγμα ένα γενετικό πρόβλημα, αλλά αφετέρου έγινε μια περαιτέρω μελέτη των υπαρχόντων στοιχείων με αποτέλεσμα να αποδοθεί με μεγάλη ασφάλεια πλέον της βεβαιότητας ο ασφυκτικός θάνατος και μάλιστα με απόφραξη των αεροφόρων οδών» και συμπλήρωσε πως «στον δεύτερο θάνατο, το πανάκι φαίνεται να εισχωρεί βιαίως στη στοματική κοιλότητα του παιδιού και η μύτη να αποφράσσεται με το χέρι. Στον πρώτο θάνατο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κάποιο άλλο πειστήριο, και το λέω αυτό γιατί η ίδια η κατηγορούμενη είχε δηλώσει ότι και στη Μαλένα υπήρχαν πανάκια όμως δεν έχει βρεθεί κάτι τέτοιο, παρόλα αυτά οι κακώσεις ξεκάθαρα δείχνουν τη συμμετοχή χεριού, άρα έχουμε απόφραξη στόματος και μύτης με το χέρι».

Τι περιγράφει στο ιατροδικαστικό πόρισμα για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας κ της Ίριδας |21/6/22

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ