Ελλαδα

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά - Ήρθαν ενισχύσεις από Πειραιά

Επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες στη Σαλαμίνα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες στη Σαλαμίνα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά © EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

Φωτιά στη Σαλαμίνα, στην περιοχή Αιάντειο, προκάλεσε συναγερμό. Επιχείρησαν πυροσβέστες στην πυρκαγιά με συνδρομή από εναέρια μέσα. Ενισχύσεις από Πειραιά.

Φωτιά ξέσπασε σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στη Σαλαμίνα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Αιάντειο Σαλαμίνας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία προκάλεσε αναστάτωση σε κατοίκους.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο. Έκαψε δασική έκταση και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά στη Σαλαμίνα, δεν υπήρχε κοντά κάποια κατοικία. Η απουσία ισχυρού ανέμου ήταν μια εξέλιξη που διευκόλυνε τους πυροσβέστες.

Δημοσίευμα στην εφημερίδα «H Φωνή της Σαλαμίνας» έκανε λόγο για επικίνδυνη φωτιά στο Αιάντειο, η οποία θα μπορούσε να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις αν δεν την «προλάβαιναν» οι πυροσβέστες.

Η φωτιά στη Σαλαμίνα ξέσπασε σε δασική έκταση στο Αιάντειο
Η φωτιά στη Σαλαμίνα ξέσπασε σε δασική έκταση στο Αιάντειο © Φωνή της Σαλαμίνας

Φωτιά στη Σαλαμίνα - Στάλθηκαν ενισχύσεις από τον Πειραιά για την πυρκαγιά στο Αιάντειο

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στη Σαλαμίνα στην περιοχή Αιάντειο συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Δόθηκε επίσης εντολή να σηκωθούν και να συνδράμουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης δύο αεροσκάφη. Συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ. Όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκαν και ενισχύσεις από τον Πειραιά. Εστάλησαν ακτοπλοϊκώς 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Η είδηση για τη φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα προκάλεσε αναστάτωση και σε κατοίκους στην Αττική που διατηρούν εξοχική κατοικία στην περιοχή, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2021 είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές στο νησί, με την κινητοποίηση των πυροσβεστών να είναι άμεση, όπως με τη φωτιά στην περιοχή Άγιος Νικόλαος τον περασμένο Ιούλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ