Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά - Γρηγόρης Λέων: «Η Ίριδα δίνει τη χαριστική βολή»

«Θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα», είπε ο Γρηγόρης Λέων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί - Αναδοχή
Παιδί - Αναδοχή © Pixabay / ID 28703

Πάτρα 3 παιδιά: Τι υποστηρίζει ο Γρηγόρης Λέων για τα ευρήματα των εξετάσεων για τον θάνατο της Ίριδας.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εκτίμησε ότι τα ευρήματα για την Ίριδα θα δώσουν την καθοριστική, τη χαριστική βολή στη δράστιδα ή τους δράστες της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα

«Θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα, ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου, ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες», είπε ο Γρηγόρης Λέων στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην απόφασή του να «αποσυρθεί» από την υπόθεση

«Νομίζω ότι σε αυτή την υπόθεση προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Βλέπαμε μια υπόθεση η οποία εξελισσόταν για τα τρία παιδιά χωρίς ουσιαστικά να έχουν θέσει οι γονείς κάποιο τεχνικό σύμβουλο, για να υπερασπιστεί, αν θέλετε, τους θανάτους των τριών παιδιών. Νομίζω κι εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο ένα από τα μελήματά μας ήταν προφανώς να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για θέματα της επιστήμης μας, για να αντιλαμβάνεται τους όρους οι οποίοι ήταν σύνθετοι και από την άλλη μεριά να υπερασπιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιστημονική αλήθεια σε αυτά τα παιδιά. Με τον ορισμό των δυο πραγματογνωμόνων, δύο ανθρώπων τους οποίους πρέπει να σας πω ως πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας ότι απόλυτα εμπιστευόμαστε, νομίζω έχει κλείσει ένας κύκλος», είπε ο Γρηγόρης Λέων για τη δική του συμβολή στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. 

Οι τελευταίες εξελίξεις από την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα | 13/4/22 | ΕΡΤ

 

 

Πάτρα 3 παιδιά: Ο Γρηγόρης Λέων «αποσύρεται» από την υπόθεση

Ο Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται» από την υπόθεση για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά τη νέα παραγγελία εισαγγελέων για τη διενέργεια νέων ιατροδικαστικών εξετάσεων για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. 

«Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της Πάτρας προσπάθησα με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ.

» Αυτό θεωρώ ότι ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου. Πλέον όμως, ορίστηκαν πραγματογνώμονες και πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς το χώρο και το χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων.

 

Πάτρα 3 παιδιά - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Οι σκέψεις μου είναι πάντα στα παιδιά μου»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού για τα τρία νεκρά παιδιά της και αρνείται για ακόμη μία φορά ότι σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα. Η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδειχθεί εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας» και δηλώνει ότι δεν έχει καμία επικοινωνία με τον Μάνο Δασκαλάκη. 

«Οι σκέψεις μου είναι πάντα στα παιδιά μου», είπε η Ρούλα Πισπιργίκου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Γιώργο Σόμπολο και τόνισε ότι είναι άδικο να βρίσκεται μέσα στη φυλακή.

«Δε φανταζόμουν ποτέ ότι από εκείνη την ημέρα θα γίνεται όλο αυτό το πράγμα, να με κατηγορούν για τον θάνατό της, τον θάνατο της Ιριδούλας. Δεν αντέχεται», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου και πρόσθεσε: «Έχω μείνει τώρα μόνη μου εδώ κι έχω βάλει τον εαυτό μου σε μια σειρά. Οι σκέψεις μου, όλα τα λάθη που έχω κάνει, δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά. Θα μου πεις, κανένας δε θα έβρισκε. Το θέμα είναι ότι μιλάνε άτομα τα οποία δεν με γνωρίζουν. Μιλάνε και με παρουσιάζουν σαν τέρας και δεν είμαι αυτή», είπε. 

Αποκλειστικό: Η Ρούλα Πισπιρίγκου «σπάει τη σιωπή» της μέσα από τη φυλακή - Μέρος 1ο

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει αν αποδειχθεί ότι και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας είναι εγκληματικές ενέργειες, η Ρούλα απάντησε μέσα από τις φυλακές: «Θεωρώ και πιστεύω μέσα μου ότι δε θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει. Από εμένα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, από κανέναν δηλαδή. Δε μου περνάει καν από το μυαλό. Και να ξεκαθαρίσω και κάτι: εμείς πήραμε μια ιατροδικαστική, εμείς δεν κάναμε επίθεση, ούτε στον κ. Αγαπητό, κάναμε κατά παντός υπευθύνου και ο λόγος ήταν να μας πει οποιοσδήποτε ήταν υπεύθυνος να μας πει από πού προέκυψε η ηπατική ανεπάρκεια. Φάρμακο; Δεν ξέρω. Καρδιολογικό; Αυτή την απάντηση ψάχναμε. Δεν κατηγορήσαμε κανέναν ευθέως ποτέ». 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο και για τον Μάνο Δασκαλάκη και τηστάση που κρατά μετά την απόφαση για την προφυλάκισή της. «Δε με ενδιαφέρει κανένας Μάνος. Δε με νοιάζει που συνέχισε τη ζωή του. Εμένα το μόνο που με ένοιαζε ήταν τα παιδιά μου. Θα έλεγαν σε κάποιον ότι η γυναίκα του σκότωσε τα παιδιά του και θα αντιδρούσε έτσι χαλαρά; Δεν ξέρω πώς κινείται. Το έχει πάρει πολύ χαλαρά. Εγώ δε θα αντιδρούσα έτσι», είπε και πρόσθεσε: «Δεν έρχεται να με ρωτήσει “γιατί”, αφού πιστεύει ότι σκότωσα τη Τζωρτζίνα. Είναι πολύ άδικο αυτό που μου συμβαίνει. Περιμένω να λάμψει η αλήθεια, όχι για μένα, αλλά για τα παιδιά μου που τη δικαιούνται».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε κακοποίηση της Τζωρτζίνας από συγγενικό πρόσωπο του Μάνου και πως οι μελανιές στο μωρό είχαν προκληθεί από άγαρμπους χειρισμούς του συγκεκριμένου προσώπου. Όσο για την καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», είπε ότι έγινε από πρώην του Μάνου για λόγους εκδίκησης και πως η κοινωνική λειτουργός δεν βρήκε απολύτως τίποτα. 

Αποκλειστικό: Η Ρούλα Πισπιρίγκου «σπάει τη σιωπή» της μέσα από τη φυλακή - Μέρος 2

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις    

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ