Ελλαδα

Συνελήφθη ο Βασίλης Δημάκης στον Πειραιά

Είχε παραβιάσει την αναστολή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
peripoliko_1.jpg
Περιπολικό © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Συνελήφθη στον Πειραιά ο δραπέτης Βασίλης Δημάκης.

Ο Βασίλης Δημάκης εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (23.03.2022) στον Πειραιά. 

«Σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Η Γ.Γ.Α.Π. βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη», ανέφερε τότε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο 43χρονος Βασίλης Δημάκης, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού για ληστείες και άλλα αδικήματα, θεωρούνταν δραπέτης από τις 17 Μαρτίου καθώς «έσπασε» το βραχιολάκι που φορούσε και παραβίασε εκπαιδευτική άδεια που του είχε χορηγηθεί για να παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο, όπου είναι φοιτητής και εξαφανίστηκε.

Ο Δημάκης έχει πραγματοποιήσει τρεις φορές απεργία πείνας και δίψας στις φυλακές κατά το παρελθόν, προκειμένου να πείσει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αδειών να του επιτρέψουν να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία της σχολής του. 

Βασίλης Δημάκης: Η επιστολή του μετά την απόδραση -Τι αναφέρει για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες αφού παραβίασε τους όρους της εκπαιδευτικής άδειας ο Βασίλης Δημάκης με επιστολή που απέστειλε στο 2020mag.gr εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.

Σε αυτή άφηνε σαφείς αιχμές για την τωρινή διοίκηση του Κορυδαλλού.

«Την Πέμπτη, 16/03/2022, και μετά από 4 έτη τουλάχιστον, που πηγαινοερχόμουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ, δίχως ποτέ να έχω δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα ή έστω την παραμικρή καθυστέρηση, αποφάσισα να κάνω το χειρότερο όλων, να παραβιάσω τους όρους τους οποίους η αξιότιμη κυρία εισαγγελέας Εφετών, κ. Σούκουρα, μαζί με τα άλλα δύο μέλη, Μαρία Στέφη (διευθύντρια) και Σοφία Ασημακοπούλου (κοινωνική λειτουργό), αποφάσισαν να μου δώσουν. Με καθυστέρηση τριών εβδομάδων βέβαια και αφού εξαναγκάστηκα να κατέλθω για τρίτη φορά σε λευκή απεργία – πείνας και δίψας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ