Ελλαδα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι περιοχές με αύξηση κρουσμάτων (βίντεο)

Αποκλιμακώνονται οι «σκληροί» δείκτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκίκας Μαγιορκίνης, Μίνα Γκάγκα και Βάνα Παπαευαγγέλου στη live ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα
Γκίκας Μαγιορκίνης, Μίνα Γκάγκα και Βάνα Παπαευαγγέλου στη live ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα © EUROKINISSI

Η live ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα από το Υπουργείο Υγείας. Οι νέες ανακοινώσεις από Μίνα Γκάγκα, Γκίκα Μαγιορκίνη και Βάνα Παπαευαγγέλου.

Νέες ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και τα κρούσματα έκαναν σήμερα Πέμπτη (17.02) στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, παρουσίασαν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 93 θάνατοι και 19.504 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 484.

Όπως ανακοινώθηκε, αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα σε νησιά της χώρας, όπως Κέα, Κάρπαθος και Σύρος, όπως και σε περιοχές στην ηπειρωτική χώρα. Συγκεκριμένα, η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε ειδική αναφορά στην Ευρυτανία, το Κιλκίς και τη Φωκίδα.

Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα καταγράφεται σε Ξάνθη, Κέρκυρα και Ιωάννινα. Την ίδια στιγμή, η μετάλλαξη Όμικρον καταγράφεται στο 96% των νέων κρουσμάτων covid. Επίσης, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης:

  • Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών (θάνατοι, διασωληνωμένοι
  • Οι νέες εισαγωγές μειώθηκαν μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%
  • Μειώθηκαν οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων στα νοσοκομεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ανακοινώσεις που έκανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος σημείωσε πως η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζει να μειώνεται.

Η πλήρης άρση των μέτρων, πάντως, δεν μπορεί να γίνει στο άμεσο χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει ήδη σε χώρες στην Ευρώπη. Ωστόσο, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας παρακολουθεί καθημερινά τους επιδημιολογικούς δείκτες και θα αποφασίσει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Η θεραπεία με αντιικά φάρμακα στην Ελλάδα

Η πανδημία κορωνοϊού υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, ανέφερε στην αρχή της live ενημέρωσης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, επαναλαμβάνοντας τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Αναφερόμενη στην αντιική θεραπεία κατά της covid-19, γνωστοποίησε ότι:

  • Έχουν υποβληθεί 2.653 αιτήσεις χορήγησής της,
  • έχουν ήδη παραδοθεί σε ασθενείς 1.957 συσκευασίες χαπιών και
  • 322 ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς.

Επίσης, σύμφωνα με τη Μίνα Γκάγκα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης για τις υπόλοιπες συσκευασίες σε ασθενείς με κορωνοϊό.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι η διαδικασία προχωρά ικανοποιητικά και μέχρι τώρα υπάρχει θετική εικόνα ανταπόκρισης των ασθενών με κορωνοϊό στη θεραπεία.

Σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων ανακοίνωσε ότι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα το εμβόλιο της Novavax και τέλος Μαρτίου το εμβόλιο της Sanofi.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ