Ελλαδα

Κορωνοϊός – λύματα: Αύξηση 454% στο ιικό φορτίο στην Κέρκυρα

Σε ποιες περιοχές αυξήθηκε και σε ποιες μειώθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λύματα
Πολίτες με μάσκα για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αυξητικές είναι οι τάσεις στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε 4 από τις εννιά περιοχές που ελέγχθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Αυξημένο ιικό φορτίο κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας δείχνει η ανάλυση των λυμάτων την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων. Ξεχωρίζει η αύξηση στην Κέρκυρα όπου πλησίασε το 454%. 

Την εβδομάδα 07-13/02/22, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 31/01-06/02/22, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερις από τις εννέα (4/9) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρεις από τις εννέα (3/9) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις εννέα (2/9) περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ.

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές οι τάσεις στα λύματα είναι πτωτικές και σε ποιες αυξητικές

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+42%) και στην Κέρκυρα (+454%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στην Αλεξανδρούπολη (+17%) και στα Ιωάννινα (+20%).

  • Πτωτική ήταν η τάση του ιικού φορτίου στην Αττική (-33%), ενώ οριακά πτωτική ήταν στην Πάτρα (-24%).
  • Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στο Βόλο (-9%), στη Λάρισα (+7%) και στη Θεσσαλονίκη (-14%).

Ακολουθεί ο πίνακας με την ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 07-13/02/22 σε σχέση με την εβδομάδα 31/01-06/02/22:

λυματα

Σημειώνεται πως τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας.

Επίσης, τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ