Ελλαδα

Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά σχολείο

Ποινή φυλάκισης σε 40χρονη μητέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολεία: Οι μικροί μαθητές μπαίνουν στις τάξεις τους
Σχολεία: Οι μικροί μαθητές μπαίνουν στις τάξεις τους © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ηράκλειο: Πόσα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο - Συλλήψεις και αυτόφωρο σε γονείς - Τι αναφέρει ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας.

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν σήμερα (16/2) γονείς που συνελήφθησαν από τις αρχές στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο από την αρχή του σχολικού έτους.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, εκτός από τον πατέρα 59 ετών, το παιδί του οποίου φοιτά στην 1η τάξη Γυμνασίου της ενδοχώρας του Ηρακλείου, ένας ακόμα πατέρας 41 ετών βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς δεν έχει στείλει το κοριτσάκι του στο νηπιαγωγείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς

Ο 59χρονος κατηγορείται για παράλειψη εποπτείας φοίτησης μαθητή Γυμνασίου, ο οποίος δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του, από τον έχοντα την επιμέλεια και την πραγματική φροντίδα του, κατ'εξακολούθηση.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ο αριθμός των συλλήψεων γονέων στον νομό Ηρακλείου ανήλθε σε τουλάχιστον τρεις, μέσα σε διάστημα μερικών ημερών. Μάλιστα, πληροφορίες του neakriti.gr, αναφέρουν ότι συνολικά 17 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, παρέμεναν μακριά από τα διά ζώσης μαθήματα στα σχολεία τους. Πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 23 ανήλικοι μαθητές δεν πήγαιναν στο σχολείο.

 

Ποινή φυλάκισης σε 40χρονη μητέρα που δεν πήγαινε το παιδί της σχολείο

Οι συλλήψεις της τελευταίας εβδομάδας δεν είναι οι πρώτες στην Κρήτη και το Ηράκλειο. Την περασμένη Παρασκευή (11/2), μια 40χρονη γυναίκα, η οποία κρατούσε τον 9χρονο γιο της μακριά από το δημοτικό σχολείο όπου φοιτά, από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στη μητέρα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, η οποία ανεστάλη επί τριετία. Σημειώνεται ότι στη γυναίκα δεν επιβλήθηκε χρηματική ποινή. Η γυναίκα είπε ενώπιον της Έδρας ότι μεγαλώνει μόνη της τόσο τον 9χρονο γιο της, όσο και το μεγαλύτερο παιδί της. Η 40χρονη υποστήριξε πως φοβόταν να στείλει το παιδί της στο σχολείο, καθώς άκουγε ότι υπάρχουν «τόσα κρούσματα».

Τι λέει ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας για τις συλλήψεις γονέων μαθητών

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκης, σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ανέφερε: «η σύλληψη ενός γονέα επειδή δε στέλνει το παιδί (ή τα παιδιά του) στο σχολείο είναι το χειρότερο δυνατό “σενάριο”, διότι επιβαρύνει το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του ίδιου του παιδιού. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο. Θα πρέπει δηλαδή να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση και το δημόσιο σχολείο, να βρίσκονται δίπλα σε παιδιά της ηλικίας τους, να παίξουν, να χαρούν, να κοινωνικοποιηθούν!.

» Ως εκπαιδευτικοί έχουμε εξαντλήσει από την πλευρά μας την προσπάθεια, μέσω του διαλόγου ή της παραίνεσης. Πλέον, με βάση το θεσμικό πλαίσιο, έχουμε φτάσει στο επίπεδο της Εισαγγελίας, όπου προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες. Παρ’ όλα αυτά, εμείς λέμε, ακόμη κι αυτήν την ύστατη στιγμή, σε όλους ανεξαιρέτως τους γονείς που για τους δικούς τους λόγους δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ότι αυτά αξίζουν και πρέπει να βρίσκονται στη δημόσια εκπαίδευση τόσο για τη μόρφωσή τους, όσο και για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Με πληροφορίες από cretalive και neakriti

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ