Ελλαδα

Καλάβρυτα: Aπό παγοσκεπή καταπλακώθηκαν οι ορειβάτες

«Δυστυχώς την συγκεκριμένη χιονοστοιβάδα την προκάλεσαν μόνοι τους» λέει οδηγός βουνού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφίες από την επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα © Πυροσβεστικό Σώμα
Φωτογραφίες από την επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα © Πυροσβεστικό Σώμα

Η αιτία του θανάτου των τριών ορειβατών στα Καλάβρυτα φαίνεται να ήταν κατάρρευση παγοσκεπής, που τους καταπλάκωσε.

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού για τους τρεις αναρριχητές που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου (5/2) στα Καλάβρυτα. Το μεσημέρι της Κυριακής (6/2) οι αρχές βρήκαν νεκρούς τους τρεις φίλους κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στην περιοχή «Ύδατα Στυγός».

«Δυστυχώς την συγκεκριμένη χιονοστοιβάδα την προκάλεσαν μόνοι τους. Το σημείο εκεί ήταν επικίνδυνο, είχε και από κάτω γκρεμό γύρω στα 100 μέτρα οπότε δεν είχαν ελπίδες» τόνισε ο οδηγός βουνού, Γιώργος Βουτυρόπουλος.

«Το χιόνι ήταν βαθύ ένα μέτρο, πατώντας έκοψαν τη χιονοστοιβάδα του πλάκωσε ακαριαία, δεν κατάλαβαν τίποτα» εκτίμησε ο υπεύθυνος του portal xionodromika.gr, Νίκος Χουντρής.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών, οι οποίοι ήταν έμπειροι και μέλη ορειβατικών συλλόγων με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους στην παγοαναρρίχηση.

Οι τρεις αναρριχητές ηλικίας 56, 49 και 40 ετών είχαν ξεκινήσει χθες από το χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου να προσεγγίσουν μία οθροπλαγιά, στην περιοχή «Μαυρολίμνη». Όταν όμως οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου διαπίστωσαν ότι οι αναρριχητές δεν είχαν επιστρέψει, τότε επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αλλά δεν απαντούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις τους.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ