Ελλαδα

Σχολεία: Τα σενάρια για το άνοιγμα - Συνεδριάζει η επιτροπή

Αναμένονται ανακοινώσεις από Πλεύρη - Κεραμέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σήμερα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων
Σήμερα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ημέρα αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων. Όλα τα σενάρια. Ανακοινώσεις από Πλεύρη και Κεραμέως.

Σήμερα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών, θα τεθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα επί τάπητος προκειμένου οι επιστήμονες να εισηγηθούν και να παρθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η βούληση και η αρχική θέση, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνεχείς εσωτερικές συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με το βλέμμα να στρέφεται, παράλληλα, στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Η οριστική απόφαση όμως θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία, που σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις.

Σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν στις τάξεις μαθητές και καθηγητές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, με τρία self test την εβδομάδα για τους μαθητές.

Παράλληλα, αλλάζει το πρωτόκολλο σύμφωνα με το όποιο κλείνει ένα τμήμα σε περίπτωση κρουσμάτων. Μέχρι σήμερα ήταν στο 50%+1, ενώ από τη μείωση θα πάει στο 30%+1 ή στο 40%+1.

Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος:

  • Σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test
  • Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (testing στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω, ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid test σε όλους τους μαθητές της τάξης.
  • Τα test θα γίνονται κάθε 5 ημέρες αντί για 7
  • Η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ