Ελλαδα

Ναυάγιο στην Πάρο: Βρέθηκε νέα σορός - Στους 17 οι νεκροί

Ηλικίας περίπου 30 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στην Πάρο
Ναυάγιο στην Πάρο © cyclades24.gr

Ναυάγιο στην Πάρο: Βρέθηκε η σορός ακόμη ενός μετανάστη, που φέρεται να επέβαινε στο ιστιοφόρο - Στους 17 οι νεκροί.

H σορός ακόμη ενός μετανάστη, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο ιστιοφόρο που ανετράπη την παραμονή των Χριστουγέννων ανοιχτά της Πάρου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα, εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή Κιόνια της Τήνου.

Σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες από τους 63 διασωθέντες μετανάστες του ιστιοφόρου, πρόκειται για άνδρα που επέβαινε στο σκάφος, ύψους περίπου 1,80 μ. και ηλικίας περίπου 30 ετών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής, τα οποία, με τη συνδρομή προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ανέσυραν τη σορό του άνδρα από τη θάλασσα.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου, που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Τρίτο κατά σειρά ναυάγιο μέσα σε λίγες ημέρες

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.

Ναυάγιο στην Πάρο: Δείτε το βίντεο με τις υποβρύχιες έρευνες  

Βίντεο με τις έρευνες των βατραχανθρώπων του Λιμενικού μέσα στο βυθισμένο ιστιοφόρο στην Πάρο με μετανάστες έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό αγνοουμένων, ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα της Πάρου.

Υποβρύχια έρευνα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε Ι/Φ σκάφος που ανατράπηκε ΒΔ ν.Πάρου την 24-12-2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ