Πολιτικη & Οικονομια

Πλακιωτάκης για ναυάγιο: Εγκληματική δράση - Αδίστακτοι δολοφόνοι

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλακιωτάκης - Ναυάγιο στην Πάρο: Εγκληματική δράση κυκλωμάτων - Αδίστακτοι δολοφόνοι
O υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης © EUROKINNISSI

Πλακιωτάκης - Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες στην Πάρο: «Εγκληματική» δράση κυκλωμάτων διακίνησης - Είναι «αδίστακτοι δολοφόνοι».

Για αδίστακτους δολοφόνους που αφήνονται ελεύθερα να δρουν στην Τουρκία, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το νέο ναυάγιο με τους 16 νεκρούς μετανάστες, ανοικτά της Πάρου.

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε «εγκληματική», τη δράση κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί.

«Πρόκειται για κυκλώματα», ανέφερε, «τα οποία στοιβάζουν δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς σωσίβια, σε σκάφη, ουσιαστικά μίας χρήσεως,  που δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας». 

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας, του Πολεμικού ναυτικού και ιδιωτών έχουν διασώσει τις τελευταίες ημέρες περισσότερους από 160 συνανθρώπους.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι μόνο το 2021 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.

Πλακιωτάκης: Γιγαντιαία επιχείρηση με τη συνδρομή και ιδιωτών

Αναφορικά με το χθεσινό ναυάγιο, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε, επίσης, ότι ο καιρός ήταν καλός, στοιχείο που ευνοεί τις έρευνες και στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση με τη συνδρομή και ιδιωτών.

Πρόσθεσε ότι «η  συνήθης διαδρομή  αυτού του νέου τύπου διαχείρισης του μεταναστευτικού μέσω ιστιοφόρων, έχει τελικό προορισμό την Ιταλία και τα φαινόμενα είναι πλέον καθημερινά». 

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο συνεχίζονται
από πλωτά του λιμενικού, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, αεροσκάφος C-130, παραπλέοντα πλοία και βατραχανθρώπους.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ