Ελλαδα

Ναυάγιο στην Πάρο: Βίντεο με την υποβρύχια έρευνα

Πλάνα από την υποβρύχια έρευνα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υποβρύχια έρευνα των βατραχανθρώπων στο βυθισμένο ιστιοφόρο στην Πάρο
Η υποβρύχια έρευνα των βατραχανθρώπων στο βυθισμένο ιστιοφόρο στην Πάρο © Λιμενικό

Ναυάγιο στην Πάρο: Βίντεο με την υποβρύχια έρευνα των βατραχανθρώπων στο βυθισμένο ιστιοφόρο.

Βίντεο με τις έρευνες των βατραχανθρώπων του Λιμενικού μέσα στο βυθισμένο ιστιοφόρο στην Πάρο με μετανάστες έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου το Λιμενικό Σώμα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό αγνοουμένων, ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα της Πάρου.

Το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 άτομα αναποδογύρισε το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων υπό αδιευκρίνιστη αιτία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άτομα.

Ναυάγιο στην Πάρο: Δείτε το βίντεο με τις υποβρύχιες έρευνες  

Υποβρύχια έρευνα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε Ι/Φ σκάφος που ανατράπηκε ΒΔ ν.Πάρου την 24-12-2021

Υπενθυμίζεται ότι οι 63 διασωθέντες μετανάστες που περισυνελέγησαν μετά το ναυάγιο φιλοξενούνται σε δομή φιλοξενίας της Πάρου με μέριμνα του δήμου, ενώ κάποιοι από τους διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ