- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ναυάγιο στην Πάρο: Βίντεο με την υποβρύχια έρευνα
Πλάνα από την υποβρύχια έρευνα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών
Ναυάγιο στην Πάρο: Βίντεο με την υποβρύχια έρευνα των βατραχανθρώπων στο βυθισμένο ιστιοφόρο.
Βίντεο με τις έρευνες των βατραχανθρώπων του Λιμενικού μέσα στο βυθισμένο ιστιοφόρο στην Πάρο με μετανάστες έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου το Λιμενικό Σώμα.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό αγνοουμένων, ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα της Πάρου.
Το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 άτομα αναποδογύρισε το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων υπό αδιευκρίνιστη αιτία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άτομα.
Ναυάγιο στην Πάρο: Δείτε το βίντεο με τις υποβρύχιες έρευνες
Υπενθυμίζεται ότι οι 63 διασωθέντες μετανάστες που περισυνελέγησαν μετά το ναυάγιο φιλοξενούνται σε δομή φιλοξενίας της Πάρου με μέριμνα του δήμου, ενώ κάποιοι από τους διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.
Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».
Συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.