Ελλαδα

Άγιο Όρος – Τρεις νεκροί στην Μονή Αγίου Παύλου από κορωνοϊό

Η Μονή Αγίου Παύλου ουσιαστικά φούντωσε την πανδημία στο μοναστικό μέρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγιο όρος
Άγιο Όρος © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στο Άγιον Όρος, σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν πεθάνει τρεις άνθρωποι. Νοσεί και ο 90χρονος Ηγούμενος της μονής, ένθερμος αρνητής.

Στη μονή Αγίου Παύλου από την οποία ουσιαστικά μπήκε στη δίνη του κορωνοϊού το Άγιο Όρος το Σεπτέμβριο του 2020, έχουν πεθάνει από covid-19 σε λιγότερο από ένα μήνα, τρεις άνθρωποι ενώ νοσεί και ο 90χρονος Ηγούμενος της μονής Παρθένιος, γνωστός και ένθερμος αρνητής.

Σύμφωνα με το makthes πρόκειται για δύο μοναχούς πάνω από 70 ετών, τον Ευσέβιο και τον Χρυσόστομο ενώ θύμα του κορωνοϊού ήταν κι ένας λαϊκός, εργάτης στη μονή.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2021, σε κελιά της Νέας Σκήτης που υπάγεται στην Μονή Αγίου Παύλου υπήρχαν 23 θετικά κρούσματα.

Ο Ηγούμενος που δεν δίνει ευλογία σε όποιον κάνει το εμβόλιο

Αναφερόμενος στο εμβόλιο ο Καθηγούμενος έλεγε μάλιστα: «Εγώ δεν θα δώσω σε κανέναν ευλογία να κάνει το εμβόλιο…μα πως να του δώσω, αφού εγώ είμαι κατά του εμβολίου!»

«Οι εκκλησίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ένα νεκροταφείο, όλοι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους! Τι είναι αυτό το πράγμα;» έλεγε τότε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους ενώ παρακαλούσε τους πολιτικούς «να φωνάξουνε τον κόσμο, να ανοίξουνε τις εκκλησίες να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουμε λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτόν τον πειρασμό». 


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ