Ελλαδα

10.000 αστυνομικοί θα ελέγχουν τα πάντα την περίοδο των γιορτών

«Να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους» ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεοδωρικάκος: 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους τις γιορτές - Η διπλή αποστολή τους
Ερμού © Εurokinissi

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι κατά την εορταστική περίοδο για την εφαρμογή των μέτρων για την ανάσχεση του κορωνοϊού, καθώς όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους.'

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η αποστολή των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι διπλή: η τάξη και η ασφάλεια και η εφαρμογή των μέτρων και πως είναι ευθύνη όλων μας «να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους».

Κάλεσε τους πολίτες να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το πράξουν.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και άλλων αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως οι έλεγχοι θα έχουν την μορφή "Καρουζέλ", καθώς θα είναι επαναλαμβανόμενοι σε ίδια σημεία και χώρους, προκειμένου να μην υπάρχει χαλάρωση.

Στο στόχαστρο των ελέγχων των μικτών κλιμακίων θα είναι τα εμπορικά κέντρα και υπεραγορές, μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι, καταστήματα και διακριτική παρουσία σε Ιερούς Ναούς. Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι σε χερσαία σύνορα, λιμάνια και αεροδρόμια, από μικτά κλιμάκια αστυνομίας, ΕΟΔΥ, Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τα μοριακά τεστ 72 ωρών των ταξιδιωτών στην είσοδο-έξοδο, όλο το 24ωρο.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ