Ελλαδα

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Χιόνια σε Ιπποκράτειο πολιτεία και Εύβοια

Δείτε live πώς κινείται η κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στην Αττική έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ»
Χιόνια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στην Αττική έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ» © EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» έφερε τα πρώτα χιόνια στην Αττική, με χιονοθύελλα σε Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χιονοπτώσεις σε Εύβοια και Φθιώτιδα, με τσουχτερό κρύο.

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» επηρεάζει όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια έπεσαν σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Εύβοια σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η ψυχρή εισβολή που κινείται από τα βόρεια προς τα νότια, συνοδεύεται από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με τα πρώτα προβλήματα να παρουσιάζονται σε δρόμους στην Αττική.

Όπως έγινε γνωστό, λόγω της χιονόπτωσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο τέρμα της οδού Φυλής στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώς και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια. Στην Αττική η κακοκαιρία «Κάρμελ» φέρνει χιονοπτώσεις, οι οποίες όμως θα περιορίζονται πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Πυκνή χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
Πυκνή χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία © EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Στα λευκά η Ιπποκράτειος Πολιτεία, κάθως η κακοκαιρία «Κάρμελ» έφερε χιόνια στην Αττική
Στα λευκά η Ιπποκράτειος Πολιτεία, κάθως η κακοκαιρία «Κάρμελ» έφερε χιόνια στην Αττική © EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Στα Βόρεια Προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300 μέτρα υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο. Δείτε live πώς κινείται η κακοκαιρία «Κάρμελ» στο γράφημα που ακολουθεί:

 

Στα λευκά Ιπποκράτειος Πολιτεία και Εύβοια - Πρώτα χιόνια σε Φθιώτιδα και Γεράνεια Όρη έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ»

Το Forecast Weather Greece έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Στενή Ευβοίας, όπου έπεσαν τα πρώτα χιόνια, καθώς η κακοκαιρία «Κάρμελ» κινείται προς τα νότια. Χιονόπτωση σημειώθηκε και στα Γεράνεια Όρη.

 

 

 

 

 

 

Στη Φθιώτιδα έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην περιοχή του Δομοκού, με χιονόπτωση να σημειώνεται ακόμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας, καθώς η κακοκαιρία «Κάρμελ» επηρεάζει τη Στερέα Ελλάδα.

LamiaReport.gr: Ξεκίνησε να χιονίζει στο 16

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ