Ελλαδα

Καιρός: Η πρόγνωση ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Κάρμελ» σήμερα Κυριακή

LIVE πώς κινείται η κακοκαιρία - Πού χιονίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην Πάρνηθα έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ»
Χιόνια στην Πάρνηθα έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ» © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με χιόνια και παγετό ο καιρός σήμερα Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, καθώς η κακοκαιρία «Κάρμελ» βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πρόγνωση από την ΕΜΥ.

Χειμωνιάτικος ο καιρός σήμερα Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, καθώς η κακοκαιρία «Κάρμελ» συνεχίζει να επηρεάζει περιοχές της χώρας, φέρνοντας χιόνια, παγετό και βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται κακοκαιρία με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια θα χιονίσει και στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 06 με 08 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός: Την Κυριακή η πιο κρύα μέρα του Δεκεμβρίου – Τι καιρός αναμένεται τα Χριστούγεννα |18/12/21|

Ο καιρός σήμερα Κυριακή (19/12) σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Η πρόγνωση meteo

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου, με τα πλοία να είναι δεμένα σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε live αυτήν τη στιγμή πώς κινείται η κακοκαιρία «Κάρμελ»:

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ