Ελλαδα

Στον ανακριτή οι «θεματοφύλακες»- Aρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ

Μετά το χθεσινό πρωτοφανές σκηνικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη Αιγινίου
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη Αιγινίου © Thestival

Κακουργηματική δίωξη που αφορά το αδίκημα της αρπαγής από κοινού ασκήθηκε εις βάρος των 11 συλληφθέντων της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι 11 συλληφθέντες της αυτο-αποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό της «αρπαγής» διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία. Κακουργηματική δίωξη που αφορά το αδίκημα της αρπαγής ασκήθηκε σε βάρος τους.

Αναμένεται να σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία για απειθία καθώς πριν από τη μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορωνοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Απόστρατος αστυνομικός, δασκάλα χορού, νοικοκυρά, τρεις ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας συνταξιούχος, άνεργοι και αγρότες είναι οι συλληφθέντες.

Συνέλαβαν τον διευθυντή Γυμνασίου για παραβίαση του Συντάγματος

Το πρωτοφανές περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί. Τη στιγμή που ο διευθυντής του γυμνασίου Αιγινίου έμπαινε στο σχολικό συγκρότημα δέχθηκε επίθεση από 11 άτομα, που αντιδρούν στην εφαρμογή στο σχολείο των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της COVID-19. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν φορώντας του χειροπέδες, τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Πύδνας – Κολινδρού, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει το Σύνταγμα. 

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πρωτοφανείς σκηνές.

«Μία ομάδα ατόμων συνέλαβαν τον κύριο έξω από το σχολείο με βίαιο τρόπο του πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να ξέρουμε που τον πάνε – μετά από λίγο μάθαμε ότι τον πήγαν στο ΑΤ της περιοχής» δήλωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή.

«Τρομοκρατηθήκαμε και εμείς που δεν ήμασταν μπροστά», δήλωσε  μαθήτρια Γυμνασίου.

«Αδιανόητη επίθεση»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Οποιοι προκαλούν καθ’ αυτόν τον τρόπο την ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη». «Αδιανόητη» χαρακτήρισε την επίθεση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο Τwitter. «Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα». Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε ο διευθυντής του σχολείου «από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών», όπως είπε, εξέφρασε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, προσθέτοντας: «Ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών».

Η προαναγγελθείσα επίθεση

Σημειώνεται ότι στο στόχαστρο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ήταν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας, σύμφωνα με τις προφορικές και γραπτές καταγγελίες, στις οποίες δηλώνουν ότι έχουν προβεί εκπαιδευτικοί προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Όπως λένε, το περιστατικό που συνέβη, με τη βίαιη επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου και τη μεταφορά του από τους επιτιθέμενους με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού είχε «προαναγγελθεί» από τη συγκεκριμένη ομάδα αρνητών της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά και με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ