Ελλαδα

Σουφλί: 5 στρατιωτικοί και 2 αστυνομικοί στα πλαστά rapid test

Πως έφτασε στην αποκάλυψη η Αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουφλί: Ακόμη δέκα κατηγορούμενοι στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών rapid test
Rapid τεστ © EUROKINNISSI

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν οι 10 συλληφθέντες για τα πλαστά rapid test στον Έβρο.

Πέντε στρατιωτικοί και δύο αστυνομικοί εμπλέκονται εκτός των άλλων στην υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων για τον κορωνοιό, που αποκαλύφθηκε από την έρευνα αρχικά της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι δέκα συλληφθέντες, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά rapid test για Covid-19 στην περιοχή του Σουφλίου και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Και οι δέκα ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου και ο οποίος είναι πολιτικός υπάλληλος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνα καταχωρούσε τα τεστ στο ΗΔΙΚΑ σε ώρες που στην πραγματικότητα το φαρμακείο ήταν κλειστό.  Το φαρμακείο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση τις 18 και 19 Δεκεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκαν στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία, για τα δεδομένα που καταχωρήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.).

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος τονίζεται ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, τρεις στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αν η δράση του κυκλώματος περιορίζεται στα πλαστά rapid test ή έχει και άλλες προεκτάσεις.

Νωρίτερα, για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου, στην οποία αναφέρει: «Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ