Ελλαδα

Εξαδάκτυλος για Σερβετάλη: Ντάνιασμα ανθρώπων έχουμε στις ΜΕΘ

Η απάντηση του προέδρου του ΠΙΣ στον ηθοποιό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρης Σερβετάλης
Άρης Σερβετάλης © NDP

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Πώς σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΙΣ την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από παράσταση και τις δηλώσεις του για «πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων»

Σχόλιο για τις δηλώσεις του ηθοποιού, Άρη Σερβετάλη, για την αποχώρησή του από την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», έκανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο ηθοποιός, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την παράσταση, τόνισε πως αδυνατεί να υποστηρίξει «τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα» έκανε λόγο για «πιστοποιημένο ντάνιασμα» των ανθρώπων.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε ντάνιασμα στις εντατικές. Εδώ και αρκετό καιρό, εδώ και εβδομάδες 500-600 άνθρωποι ντανιάζονται εκεί».

Σημείωσε ακόμα ότι πολλοί άνθρωποι εδώ και εβδομάδες «αναχωρούν αδίκως» και «αυτό είναι που μας απασχολεί εμάς και ότι τα νοσοκομεία που πιέζονται αφόρητα, δυσκολεύονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες, που είναι προγραμματισμένες».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ σχολίασε και τις προβλέψεις για μισό εκατομμύριο νεκρούς στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτό το μισό εκατομμύριο πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, δεν θα χαθεί ή θα χαθούν πολύ λιγότεροι. «Αν είχαμε εμβολιασμένο το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, οι ημερήσιες απώλειες θα ήταν ένας διψήφιος ή μονοψήφιος αριθμός» είπε χαρακτηριστικά.

Άρης Σερβετάλης: Η πρώτη του απάντηση μετά τις αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση, «Ρινόκερος», ο ίδιος έδωσε τη δικιά του εξήγηση αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.  

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα», γράφει ο ηθοποιός.

«Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους. (…) Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ