Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Τους ανεμβολίαστους τους πείθει ο θάνατος

«Δεν τους πείθουν οι γιατροί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσηλευτές με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό
Νοσηλευτές με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για τα μέτρα και τους ανεμβολίαστους.

Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, τα μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά και την στάση των ανεμβολίαστων μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Για παράδειγμα ξεκίνησε νέα κλινική Covid στο νοσοκομείο "Άγιο Παύλος", η οποία στελεχώνεται μόνο με ανθρώπους που προσήλθαν από τον ιδιωτικό τομέα. Είναι πιο σημαντικό αυτό από το να βρεθούν πέντε άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Οι εντατικολόγοι της χώρας βρίσκονται υπό τρομακτική πίεση είτε εργάζονται ιδιωτικά, είτε στο δημόσιο σύστημα, καθώς ο ιδιωτικός τομέας εδώ και μέρες αντιμετωπίζει non COVID περιστατικά από τον δημόσιο τομέα».

Ερωτηθείς για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως «δεν τους πείθουν οι γιατροί, αλλά ο θάνατος». Κληθείς, δε, να σχολιάσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, επεσήμανε πως «δεν λαμβάνονται για να πείσουμε του ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, αλλά για να τους προστατεύσουμε. Θ
Θα πρέπει όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό κυρίως με αγνώστους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ