Ελλαδα

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Ποια σενάρια εξετάζονται

Προ των πυλών κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
Αθήνα © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Έρχονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Ποια είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί.

Ακόμα πιο πιθανό είναι το σενάριο λήψης νέων περιορισμών κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να κάνει τον σχεδιασμό της ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, μεθαύριο, Τετάρτη.

Υπό την ασφυκτική πίεση της της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στο σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση μελετά την υιοθέτηση ενός μοντέλου «Γαλλίας».

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Το σενάριο για την τρίτη δόση μόνο για τους άνω των 65 ετών

Προάγγελος αυτών των σχεδίων ήταν η δήλωση του ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση μόνο για τους άνω των 65 ετών, οι οποίοι αποτελούν κύρια μέριμνα της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως στην Γαλλία, το πιστοποιητικό σε πολίτες άνω των 65 ετών που δεν πραγματοποιούν την τρίτη δόση, παύει να είναι έγκυρο, πέντε εβδομάδες μετά το πέρας του εξαμήνου από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» επεσήμανε για την τρίτη δόση την πρακτική σε Ισραήλ και Γαλλία, οι οποίοι συνέδεσαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες με την τρίτη δόση, για να υπογραμμίσει στα καθ' ημάς:

«Είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας».

Σύμφωνα πάντως με τον ΣΚΑΪ, είναι τεχνικά δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και θα πρέπει να επιλυθούν ζητήματα, με την κυβέρνηση να αναζητά ενδεχόμενες λύσεις ενώ αναμένεται να δούμε και το κατά πόσο θα υπάρξει μια λύση για το θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ή η Ελλάδα θα προχωρήσει μεμονωμένα.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Τα δεδομένα θα αξιολογηθούν εκ νέου σήμερα στην καθιερωμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα και στο τραπέζι βρίσκονται ξανά νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση να μην έχουμε ξανά lockdown είναι οριστική και οι όποιοι περιορισμοί θα αφορούν τους ανεμβολίαστους ή θα είναι μέτρα περιορισμού του συγχρωτισμού σε χώρους όπως τα μέσα μεταφοράς.

Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσεται το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να περιοριστεί η κίνηση τις ώρες αιχμής. Αυτό είναι και το μέτρο που έχει συζητηθεί πιο διεξοδικά, είναι εύκολα εφαρμόσιμο και πιο κοντά στην ανακοίνωση του από την κυβέρνηση.

Τα μέτρα θα συζητήσει και η επιτροπή των επιδημιολόγων που συνεδριάζει την Τετάρτη και δεν αποκλείεται να επαναφέρει ως σύσταση την χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους για όλους τους πολίτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ