Ελλαδα

Κορωνοιός: Σενάριο για μοντέλο «Γαλλίας» στα υπό εξέταση μέτρα

Δεν αποκλείεται ένα ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σενάριο για μοντέλο Γαλλίας: Υποχρεωτική 3η δόση στους άνω των 65 και ολικό "μπλόκο" σε ανεμβολίαστους
Αθήνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κορωνοϊός: Σκέψεις να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 65 ετών - Ποια επιπλέον μέτρα είναι στο τραπέζι για τους ανεμβολίαστους.

Υπό την ασφυκτική πίεση της της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στο σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση μελετά την υιοθέτηση ενός μοντέλου «Γαλλίας». Προάγγελος αυτών των σχεδίων ήταν η δήλωση του ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση μόνο για τους άνω των 65 ετών, οι οποίοι αποτελούν κύρια μέριμνα της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως στην Γαλλία, το πιστοποιητικό σε πολίτες άνω των 65 ετών που δεν πραγματοποιούν την τρίτη δόση, παύει να είναι έγκυρο, πέντε εβδομάδες μετά το πέρας του εξαμήνου από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατ. για την 3η αναμνηστική δόση. Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους», δήλωσε ο κ. Κοντογεώργης. 

Ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος, με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» επεσήμανε για την τρίτη δόση την πρακτική σε Ισραήλ και Γαλλία, οι οποίοι συνέδεσαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες με την τρίτη δόση, για να υπογραμμίσει στα καθ' ημάς: «Είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, είναι τεχνικά δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και θα πρέπει να επιλυθούν τέτοιου είδους ζητήματα με την κυβέρνηση να αναζητά ενδεχόμενες λύσεις ενώ αναμένεται να δούμε και το κατά πόσο θα υπάρξει μια λύση για το θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ή η Ελλάδα θα προχωρήσει μεμονωμένα.

Βάση των ίδιων πληροφοριών αν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί περαιτέρω στην χώρα μας δεν αποκλείεται ένα ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους .

Με βάση αυτό το σενάριο, ο ανεμβολίαστος πολίτης θα μπορεί μόνο να μεταβαίνει στην εργασία του, να προμηθεύεται τρόφιμα και φάρμακα μη έχοντας πρόσβαση σε κανέναν άλλον χώρο προκειμένου να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ