Ελλαδα

Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε τη μαραθωνοδρόμο

Ο εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμητρα Ιορδανίδου
Δήμητρα Ιορδανίδου © Andreas Garantziotis / Facebook

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε τη μαραθωνοδρόμο, Δήμητρα Ιορδανίδου.

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την μαραθωνοδρόμο, Δήμητρα Ιορδανίδου, μετά από απόφαση του εισαγγελέα. Ο οδηγός του φορτηγού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης, 3 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, αφέθηκε ελεύθερος. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να συμπληρωθούν χρήσιμα στοιχεία στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όπως είναι η αιματολογική εξέταση από τον οδηγό, η πραγματογνωμοσύνη από στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος και υλικό από κάμερες της περιοχής.

Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: Το χρονικό

Το σοβαρό θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου. Το φορτηγό παρέσυρε την γυναίκα κάτω από τις μεγάλες ρόδες του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έστριψαν ταυτόχρονα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στην Τούμπα και το ποδήλατο βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την ώρα που έπεφτε μάλιστα και βροχή δυσκολεύοντας κίνηση κι ορατότητα των οχημάτων.

Ο οδηγός δεν είδε την 40χρονη που και εκείνη έστριβε την ίδια στιγμή με το ποδήλατό της, με αποτέλεσμα να την παρασύρει και το ποδήλατό της να σφηνωθεί κάτω από τις ρόδες του φορτηγού. Η ποδηλάτισσα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της και δυστυχώς κατέληξε σύμφωνα με το thestival.gr.

«Όταν έφτασα εδώ η γυναίκα ήταν αναίσθητη κάτω από το φορτηγό, μέσα στα αίματα, είχε μώλωπες, ήταν μούσκεμα. Ήταν ολόκληρη κάτω από το φορτηγό. Ο οδηγός ήταν σοκαρισμένος, δεν την είδε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο OPEN.

Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό στη Θεσσαλονίκη
Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό στη Θεσσαλονίκη © EΡΤ

Ποια ήταν η μαραθωνοδρόμος, Δήμητρα Ιορδανίδου

Η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν δρομέας μεγάλων αποστάσεων και εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Η 42χρονη αθλήτρια, που είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης. Μόνο δύο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας – Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στο Μαραθώνιο της Αθήνας από εκείνη.

Πριν λίγα χρόνια σταμάτησε την ενασχόλησή της με τον μαραθώνιο και ασχολήθηκε με το τρίαθλο. Μια από τις δυσκολότερες στιγμές που ήρθε αντιμέτωπη η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν όταν πριν από δύο με τρία χρόνια έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδερφός, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ