Ελλαδα

Ματίνα Παγώνη για μπουζούκια: «Ανοικτά για να ξεδώσει ο κόσμος»

Τι είπε για συναυλίες, μαθητικές συναυλίες και μονοκλωνικά αντισώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ματίνα Παγώνη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ματίνα Παγώνη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © YouTube/ΕΡΤ

Η Ματίνα Παγώνη λέει «ναι» στα μπουζούκια, ζητώντας να παραμείνουν ανοικτά για να διασκεδάζει ο κόσμος, αρκεί να τηρούν τα μέτρα.

Για τον κορωνοϊό, τα μέτρα και τα μπουζούκια μίλησε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη. «Τα μπουζούκια μπορούν κάλλιστα να λειτουργήσουν και πρέπει να λειτουργήσουν για να μπορεί να ξεδώσει ο κόσμος» ξεκαθάρισε.

Η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στον απήχο των εικόνων από πρόσφατες συναυλίες με πολύ κόσμο που διασκεδάζει χωρίς μέτρα (μάσκα, αποστάσεις), ξεκαθάρισε ότι είναι σημαντικό να γίνουν έλεγχοι.

«Πρέπει να ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Δεν μπορούμε να μπούμε σε δεύτερο χειμώνα σαν τον περυσινό» σημείωσε, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «απ' έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λέγονται».

Και εξήγησε: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Όταν υπάρχει πολύς κόσμος και ο εμβολιασμένος μπορεί να έχει νοσήσει και να μεταδώσει».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη οδηγεί κατοίκους να μετακινούνται σε γειτονικούς νομούς για να διασκεδάσουν, θεωρώντας ότι δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Σύμφωνα με την ίδια, η εξέλιξη αυτή κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψιν ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Ματίνα Παγώνη: Η ατάκα της για τα μπουζούκια

Σε ερώτηση για τη νυχτερινή ζωή, τα μπουζούκια και τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η Ματίνα Παγώνη απάντησε ότι μπορούν να παραμείνουν ανοικτά.

Όπως είπε, για τα μπουζούκια υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσουν να λειτουργούν, προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να έχει μια διέξοδο και να διασκεδάζει. Είναι απαραίτητο, όμως, να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα. «Να είναι καθιστοί και να μη χορεύουν» ξεκαθάρισε.

«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, όπως ακριβώς έχουν πει ούτως ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Όταν πας και καθίσεις στο τραπέζι, πιεις το ποτό σου και ακούς τη μουσική σου μια χαρά θα είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(από 08.30 και μετά...)

Σήμερα | Παγώνη σε ΣΚΑΪ: Ναι στα μπουζούκια, όχι στις συναυλίες- Πώς το εξηγεί | 04/10/2021

Μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου 2021 - Σε ποιες περιοχές δεν πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη

Αναφερόμενη στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2021, η κα Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν σε πόλεις όπου υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο, καθώς ο συνωστισμός που θα δημιουργηθεί, μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.

«Στη Θεσσαλονίκη να κάνει παρέλαση μόνο ο στρατός. Στην Αθήνα θα μπορούσαν να κάνουν και μαθητικές, αλλά όχι με πολλούς θεατές και με τήρηση των αποστάσεων» ξεκαθάρισε.

Σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, η Ματίνα Παγώνη επανέλαβε ότι δεν θα μπορούν όλοι να τα χρησιμοποιήσουν, καθώς ακόμα και αυτά μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές στον ασθενή με κορωνοϊό.

«Θα υπάρχει επιτροπή που θα ορίζει ποιος πρέπει να πάρει. Τα μονοκλωνικά αντισώματα κάνουν συγκεκριμένη δουλειά πριν φτάσεις στη μονάδα. Δε σημαίνει ότι παίρνεις τα μονοκλωνικά και είσαι καλά. Μπορεί και αυτά να έχουν επιπλοκές» εξήγησε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ