- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραιτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ για τον οποίο διεξάγεται έρευνα για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.
Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, με την οποία υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων.
Για τον εν λόγω πρώην πρόεδρο Εφετών, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Βασίλειου Πλιώτα με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών εργαζομένων στην ΑΕΠΠ αλλά και την καταγγελία δικαστικής λειτουργού για βιασμό της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρώην πρόεδρος Εφετών φέρεται να αναφέρει ότι παραιτείται για μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Επιπλέον, φέρεται να κάνει λόγο για κατασκευασμένες καταγγελίες σε βάρος του με σκοπό να πληγεί η προσωπικότητα και το κύρος του.
Μετά την παραίτηση καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της ΑΕΠΠ, ενώ αναμένεται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησης του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Μετά από διακοπή ρεύματος
«Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερα»
Έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η τραγωδία του Ματιού και το στοίχημα για ένα κράτος που προλαμβάνει
Ο Θεοφάνης και η σύζυγός του Διανελία θα καθίσουν μαζί στα φοιτητικά έδρανα
Οι βάσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση
Η σπουδαία δισκογραφική πορεία του
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»
Πώς διαμορφώθηκαν φέτος οι Βάσεις
Είχε πάει για μπάνιο στην παραλία
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πάνω από 9.700 τα κενά στα πανεπιστήμια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.