Ελλαδα

Φωτιές: Ενίσχυση εναέριων μέσων σε Ηλεία, Γορτυνία και Αν. Μάνη

Περί τα 120.000 στρέμματα η καμένη γη στην Ηλεία, σύμφωνα με το δασαρχείο Πύργου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν στην Ηλεία
Εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν στην Ηλεία © EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Φωτιές στην Ηλεία: Ενισχύονται οι δυνάμεις με εναέρια μέσα - Οι εκτιμήσεις για τις καμένες εκτάσεις γης.

Σε ενίσχυση των εναέριων μέσων που επιχειρούν σε Ηλεία, Γορτυνία και Ανατολική Μάνη προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των αναζωπυρώσεων που παρατηρούνται στα μέτωπα.

Σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών, ενός από την Κροατία και ενός από την Ισπανία. Ακόμη, στην πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ

Ηλεία: Περί τα 120.000 στρέμματα η καμένη γη

Η καμένη έκταση στην Ηλεία υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 120.000 στρέμματα, σύμφωνα με στοιχεία του Δασαρχείου Πύργου, στο οποίο ανήκει τόσο η περιοχή Κολιρίου, Λαμπετίου, Βαρβάσαινας, όσο και η περιοχή του δήμου Αρχ. Ολυμπίας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στην πρώτη περιοχή Κολίρι - Λαμπέτι - Βαρβάσαινα έχουν καεί 4000 στρέμματα, εκ των οποίων 1412 στρέμματα είναι αναδασωτέες εκτάσεις, 28 στρέμματα δάσους, εκτός ανάρτησης δασικών χαρτών 17 στρέμματα και λοιπές εκτάσεις 2547.

Στην περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν καεί 33.361 στρέμματα δάσους, 22.728 στρέμματα αναδασωτέας έκτασης, 18.768 στρέμματα εκτός ανάρτησης δασικών χαρτών και 37.860 στρέμματα λοιπές εκτάσεις. Το σύνολο εδώ φτάνει τις 112.717 στρέμματα.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο Δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, τόνισε «… ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων παραμένει καθώς μέσα στην περίμετρο της πυρκαγιάς υπάρχουν πολλά τμήματα που δεν έχουν καεί. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και κυρίως στο νότιο κομμάτι στα τμήματα Λούβρο, Κάμενα, Βασιλάκι όπου εκεί συνορεύουν με δάσος που δεν έχει καεί τα τελευταία 80 χρόνια. Θέλει μεγάλη επιτήρηση καθώς μια αναζωπύρωση εκεί θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Όπως και στην περιοχή του Δούκα προς Νεράιδα, όπου υπάρχει παρθένο δάσος. Και εκεί θέλει επιτήρηση για αναζωπυρώσεις μέχρι να σβήσει και η τελευταία μικροεστία. Κίνδυνος υπάρχει και στην περιοχή βόρεια της Νεμούτας - Αχλαδινής γιατί έχει δάσος πουρναριάς και αριάς και ελλοχεύει ο κίνδυνος. Θέλει προσοχή μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ