Ελλαδα

Φωτιές στην Ελλάδα: Τα νεότερα για τα πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Εύβοια, Αρκαδία και Μάνη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά καίει δάσος και ελαιόδεντρα σε πλαγιά - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Εύβοια, Μάνη, Ηλεία και Αρκαδία, με τους πυροσβέστες να δίνουν μία ακόμη ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Φωτιά καίει δάσος και ελαιόδεντρα σε πλαγιά - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Εύβοια, Μάνη, Ηλεία και Αρκαδία, με τους πυροσβέστες να δίνουν μία ακόμη ολονύχτια μάχη με τις φλόγες © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία και Μάνη, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις από τις πυρκαγιές έδωσε σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά στην Αρκαδία μαίνεται, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία. Στην Εύβοια οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε, με δεξαμενόπλοιο να τροφοδοτεί τις υδροφόρες. Στην Ανατολική Μάνη υπάρχουν εστίες φωτιές σε τρία σημεία.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές. Ανάμεσά τους και η φωτιά στην Αταλάντη που προκλήθηκε από κεραυνό.

Στις φωτιές εκτός από τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, επιχειρούν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Συνδρομή υπάρχει τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Φωτιά στην Εύβοια - 892 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες

Στη δασική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζουν να επιχειρούν 892 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 232 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, από την Κύπρο συνδράμουν 34 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, επιχείρησαν περιοδικά 21 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 4 της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, 2 της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού, 2 από Σερβία, 2 από Ελβετία και 1 ελικοπτέρου ως συντονιστικό, καθώς και 6 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 2 από Ισραήλ. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Σπίτι στην Εύβοια που υπέστη ζημιές από τη φωτιά
Σπίτι στην Εύβοια που υπέστη ζημιές από τη φωτιά © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ό,τι απέμεινε από σπίτι που καταστράφηκε από την πυρκαγιά στην Εύβοια - Στάχτη και αποκαΐδια άφησαν πίσω τους οι φωτιές
Ό,τι απέμεινε από σπίτι που καταστράφηκε από την πυρκαγιά στην Εύβοια - Στάχτη και αποκαΐδια άφησαν πίσω τους οι φωτιές © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Οι καταστροφές από τις φωτιές στην Εύβοια είναι μεγάλες, όπως φαίνεται και από τις νέες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις πληγείσες περιοχές.

Φωτιά σε Ηλεία και Αρκαδία: Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αρχαία Ολυμπία και Γορτυνία

Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, επιχειρούν 578 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 181 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα και από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, επιχείρησαν περιοδικά 6 Ε/Π και 27 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 3 Α/Φ από Γαλλία, 2 Α/Φ από Σουηδία, 2 Ilyushin Il-76 και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

ilialive.gr - Εικόνες καταστροφής στη Γορτυνία

Ο Ρώσος γίγαντας Ilyushin Il-76 στη μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία.

Πυρκαγιά στην Πάρνηθα - Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από τη Γαλλία με 40 πυροσβέστες, από το Κατάρ με 40 πυροσβέστες, από το Κουβέιτ με 40 πυροσβέστες και 4 οχήματα και από το Ισραήλ με 16 πυροσβέστες.

Για την αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 3 Ε/Π και 3 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 2 Α/Φ από Ισραήλ. Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Καμένη γη στην Ανατολική Μάνη - Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά

Στη δασική πυρκαγιά της Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα και επιχείρησαν περιοδικά 3 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες ΟΤΑ. Η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά, είναι μεγάλη.

Η Μάνη χωρίς σάρκες! Αθρώπινη τραγωδία - Φυσική Καταστροφή - Ένα μεγάλο «Γιατί;»

Κεραυνοί στην Αταλάντη προκάλεσαν φωτιά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε τρεις εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 7 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π από Ελβετία και 2 Ε/Π από Σερβία. Επιχείρησαν επίσης και δύο αεροσκάφη.

Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.