Ελλαδα

50 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Οι φωτιές σε Αττική και Εύβοια

Πόσοι πυροσβέστες παραμένουν στις καμένες εκτάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες επιχειρούν τη νύχτα σε δασική πυρκαγιά
Πυροσβέστες επιχειρούν τη νύχτα σε δασική πυρκαγιά © EUROKINISSI

Αντιμέτωποι με 50 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες, με φωτιές να καίνε σε Αττική και Εύβοια.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021. Ανάμεσα σε αυτές και η φωτιά στη Μάνδρα, όπου η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.

Στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στην Αττική, στη δασική πυρκαγιά στην Πάρνηθα, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για τη διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Διάσπαρτες εστίες στην Εύβοια - Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Στη δασική πυρκαγιά στην Εύβοια συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Για την αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 5 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π από τη Σερβία και 1 Ε/Π από τα Αραβικά Εμιράτα. Συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Β. Εύβοια: Οι κάτοικοι αντιμέτωποι με την καταστροφή ΕΡΤ 13/08/2021

Φωτιές σε Αρχαία Ολυμπία στην Ηλεία και Γορτυνία στην Αρκαδία

Στις δασικές πυρκαγιές σε Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και Γορτυνία Αρκαδίας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από τη Γαλλία 240 πυροσβέστες με 60 οχήματα, από τη Γερμανία 244 πυροσβέστες με 56 οχήματα και από Αυστρία 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Για την αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 6 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ