- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας
Η προθεσμία λήγει αύριο 26 Φεβρουαρίου
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποσαφήνισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
Δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η οποία λήγει αύριο 26 Φεβρουαρίου. Αυτό αποσαφήνισε (μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Η πληρωμή
Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τον QR κωδικό, ο οποίος περιλαμβάνεται στο ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας, με τους πολίτες να μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό αυτό και να πληρώσουν τα τέλη μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Άλλος τρόπος πληρωμής των τελών μπορεί να γίνει με καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).
Αξίζει να σημειωθεί πως, στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών των τραπεζών (ΑΤΜ), η πληρωμή μπορεί να γίνει επίσης μέσω του QR κωδικού. Ακόμη, από φέτος υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, η οποία πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.
Οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είτε με κωδικούς TAXISnet είτε χωρίς.
Τα πρόστιμα
Σε περίπτωση που τα τέλη κυκλοφορίας δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα, επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:
Είναι ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ.
Στο ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ ή φορτηγό ή λεωφορείο.
Στα 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία
Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ελάφρυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, επέρχονται οι εξής αλλαγές:
Για την Α' κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
Για τη Β' κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.
Παράλληλα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.
«Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες» αναφέρει το υπουργείο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.