Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς
Το ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης παρουσιάζει έντονα αυξητική τάση
Στη Θεσσαλονίκη Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς: Σύσκεψη με τους φορείς της πόλης για τον κορωνοϊό.
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με τους φορείς της πόλης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι το ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει έντονα αυξητική τάση στις τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ. Έπειτα από χρονική περίοδο περίπου ενός μήνα, όπου η συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα ανιχνευόταν σε σταθερά χαμηλά επίπεδα, με μικρές αυξομειώσεις μεταξύ των μετρήσεων, οι αναλύσεις μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των αποτελεσμάτων από τις δύο τελευταίες δειγματοληψίες δείχνουν σημαντική αύξηση.
«Τα κρούσματα αυξάνονται, τα νούμερα στα λύματα αρχίζουν και τσιμπάνε προς τα πάνω, πράγμα που σημαίνει ότι χτυπάει πάλι καμπανάκι για τη λήψη νέων μέτρων», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Σε αυτό το καινούργιο χτύπημα της καμπάνας για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος του κορωνοϊού, είμαστε σοφότεροι. Πρέπει να αντιδράσουμε ακαριαία και έξυπνα για την ανάσχεση της πανδημίας. Να περιορίσουμε τη μετάδοση αλλά να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανοιχτές λειτουργίες», είπε ο κ. Ζέρβας. Πρόσθεσε, δε, πως μεταξύ των λύσεων είναι να «κρατήσουμε ανοιχτή μόνο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η αγορά να λειτουργεί μόνο με click away.
»Έχουμε γνώση να το κάνουμε στοχευμένα με όσο το δυνατόν λιγότερους ταλαιπωρημένους πολίτες και επιχειρηματίες, διότι έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του κορονοϊού υπάρχει μεγάλη κόπωση στον κόσμο».
Ο κ. Ζέρβας πρόσθεσε πως οι αποφάσεις για τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται άμεσα και να μη χάνετε ούτε λεπτό, ενώ βαθμολόγησε με «πολύ καλά» τους Θεσσαλονικείς όσον αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας, συμπληρώνοντας ωστόσο πως η «μεγάλη κινητικότητα από λίγους μπορεί να κάνει τη ζημιά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανότατα είχε πρόβλημα με την καρδιά του
Νέα δεδομένα μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου
«Βάσει της προβλεπόμενης στο νόμο διαδικασίας» η σύλληψη
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και άλλα σοβαρά αδικήματα κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες για την φονική έκρηξη στα Τρίκαλα-
Ήταν Οκτώβριος του 1999 μετά από παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα
Ένα από τα πιο ιστορικά και πολυτελή διαμερίσματα της Αθήνας μειώνει την τιμή του στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ
«Μπαχαλόμαγκες που έχουν μάθει να επιβιώνουν στο όχλο οι δράστες»
Η γυναίκα δούλευε και αυτή στη μονάδα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του μετεωρολόγου
H χώρα οδεύει προς έναν πληθυσμό μικρότερο, γερασμένο και πιο δύσκολα βιώσιμο δημοσιονομικά
Η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας αποκαλύφθηκε μετά από 4 χρόνια
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Τρίμηνο-κλειδί για την ευλογιά αιγοπροβάτων: ενίσχυση ελέγχων, κτηνίατροι στο πεδίο άμεσα παντού τώρα
Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, έργα και σχέδια του μεγάλου Τήνιου γλύπτη
Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας έχει μεταφερθεί για ιατρική φροντίδα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου
Η διοίκηση του δήμου προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.