- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
58 νεκροί και 1.047 νέα κρούσματα κορωνοϊού | 29.12.2020
Στους 458 οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 1.047 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 58 νεκροί από Covid-19 και 458 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020.
Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα αναλυτικά στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τους νεκρούς ασθενείς από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 1.047, ενώ οι νεκροί από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο έφθασαν τους 58.
Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Οι νέες μολύνσεις είναι 327 και 197 αντίστοιχα, με Κοζάνη (52), Λάρισα (50) και Έβρο (37) να συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα με τις περιοχές που έχουν τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα.
Από τα 1.047 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων Covid-19 στη χώρα είναι 136.976, εκ των οποίων το 52,3% άνδρες. Τα 5.380 κρούσματα (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 40.566 (29,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 458, εκ των οποίων οι 12 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18 - 39 ετών. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι 140 (30,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80,1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα του ΕΟΔΥ, 168 ασθενείς που έχουν διασωληνωθεί στην Εντατική είναι ηλικίας 40 - 64 ετών, ενώ 278 είναι ηλικίας 65 ετών και άνω.
Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα έχουν εξέλθει 877 ασθενείς από τις ΜΕΘ νοσοκομείων αναφοράς ανά την ελληνική επικράτεια.
Δυστυχώς, όπως ανακοινώθηκε και νωρίτερα, υπάρχουν 58 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Τα συνολικά θύματα της πανδημίας στη χώρα έχουν φθάσει τις 4.730. Οι 1.923 (40,7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 29.12.2020:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 1047 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136976, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.
» 5380 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40566 (29.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 458 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 140 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 877 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
» Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4730 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1923 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 1.047 νέα κρούσματα κορωνοϊού και τους 58 νεκρούς από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία», με πολίτες να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 με τις δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.