Visual Browsing
AEGEAN: Φροντίδα για το περιβάλλον σήμερα, για ένα βιώσιμο αύριο
ΤΕΥΧΟΣ 758

AEGEAN: Φροντίδα για το περιβάλλον σήμερα, για ένα βιώσιμο αύριο

Περισσότερες πράσινες πτήσεις για ένα καλύτερο μέλλον!
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: όλες οι δράσεις της AEGEAN για να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

Για την οικογένεια της AEGEAN η βιώσιμη ανάπτυξη, η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο και η σύμπραξη σε συλλογικούς σκοπούς που προάγουν την κοινωνική ευημερία και προστατεύουν το περιβάλλον, αποτελούν τη μόνη βιώσιμη επιχειρηματική πρακτική. Γι’ αυτό και βρίσκονται στο επίκεντρο των καθημερινών προσπαθειών της εταιρείας, από την πρώτη ημέρα έναρξης της λειτουργίας της το 1999. 

Σταθερά προσανατολισμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, η AEGEAN τα τελευταία χρόνια έχει θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα βιωσιμότητας που εκκινεί από δράσεις ανακύκλωσης, καλύτερης αξιοποίησης των αεροσκαφών, ελαχιστοποίησης κατανάλωσης νερού και ενέργειας, μείωσης θορύβου κ.λπ. και κορυφώνεται με την αντικατάσταση του στόλου της από τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Α320neo που μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ανανέωση στόλου: Μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα
Με την απόκτηση των νέων 46 νέων αεροσκαφών Airbus της οικογένειας neo, η AEGEAN προχωρά όχι μόνο σε μια μεγάλη επένδυση αλλά και στη μεγαλύτερη φιλοπεριβαλλοντική δράση της εταιρείας. Τα νέα αεροσκάφη εξασφαλίζουν 19-23% χαμηλότερο  αποτύπωμα CO2 ανά θέση σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς Airbus και έως 50% CO2 χαμηλότερο αποτύπωμα ανά θέση από τα πρώτα και τότε νέα αεροσκάφη της εταιρείας το 1999, σηματοδοτώντας μια ουσιαστική πράξη σεβασμού και μέριμνας για το περιβάλλον.  
Καθώς είναι εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, τα νέα αεροσκάφη συμβάλλουν όχι μόνο στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη, αλλά περιορίζουν εξίσου το αποτύπωμα θορύβου ενώ θα είναι εξοπλισμένα, με επαναχρησιμοποιούμενα ή πλήρως ανακυκλωμένα υλικά εξυπηρέτησης.

Πρόσφατα, η AEGEAN παρέλαβε το πρώτο Α321neo, τη μεγαλύτερη έκδοση της οικογένειας ΑirbusNEO και ταυτόχρονα τον πιο περιβαλλοντικά φιλικό και αποδοτικό τύπο αεροσκάφους που έχει ενταχθεί ποτέ στον στόλο της AEGEAN. 

Σχετικα
Τα νούμερα της εβδομάδας Ι 19-25 Νοεμβρίου 2020
Τα νούμερα της εβδομάδας Ι 19-25 Νοεμβρίου 2020

Για περισσότερο πράσινες πτήσεις
Παράλληλα η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή συγκεκριμένες δράσεις για τη βελτιστοποίηση των πτητικών διαδικασιών και τον σχεδιασμό των πτήσεων, καταφέρνοντας να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ενώ παράλληλα, μειώνοντας το βάρος των αεροσκαφών μέσω νέων trolleys και νέων ανατομικών θέσεων και αντικαθιστώντας τα έγγραφα του αεροσκάφους από ψηφιακά αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή, επιτυγχάνεται ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση εκπομπών CO2.

Διαχείριση απορριμμάτων,ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση
Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της στις αρχές της βιωσιμότητας, η AEGEAN έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα ανακύκλωσης εν πτήσει (αποτελεί μια από τις λίγες εταιρείες που διαχωρίζουν τέσσερα είδη υλικών) αλλά και ένα πρόγραµµα κοµποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων σε συνεργασία µε τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), το προϊόν του οποίου λιπαίνει τους χώρους του ΔΑΑ.

Κουλτούρα σεβασμού και φροντίδας στο περιβάλλον  
Αποδεικνύοντας ότι ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μέρος της κουλτούρας της εταιρείας και των ανθρώπων της, τους προηγούμενους μήνες πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία στελεχών ή τμημάτων της εταιρείας πλήθος μικρότερων ή και μεγαλύτερων δράσεων. Ενδεικτικά, η πρωτοβουλία της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού να μετατρέψει από χάρτινη σε ηλεκτρονική μορφή τις αποδείξεις πληρωμής μισθοδοσίας.

Σχετικα
Αegean - Κορωνοϊός: Ζημιές ύψους 28 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο
Αegean - Κορωνοϊός: Ζημιές ύψους 28 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο

Η δράση «Η ανακύκλωση ξεκινά από την ντουλάπα σου». Μια δράση ανακύκλωσης ή επαναχρησιμοποίησης ιματισμού σε συνεργασία με το πρόγραμμα Fabric Republic. 

Η δράση «Ecolleagues». Μια πρωτοβουλία όπου οι εργαζόμενοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου του Σχοινιά στη περιοχή του Μαραθώνα. 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5