- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
460 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 02.10.2020
Τα 207 στην Αττική - 5 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - 85 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ
Επιβεβαιώθηκαν 460 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 - 207 στην Αττική - 5 νέοι θάνατοι ασθενών - Στους 85 οι διασωληνωμένοι.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 460 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.
Ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της live ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και την εξάπλωσή του στην Ελλάδα, γνωστοποίησε ότι τα 207 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Αττική.
Η ανακοίνωση για τα 460 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 έρχεται λίγες ώρες μετά τα 114 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στην Πέλλα.
Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν φθάσει τις 19.346, εκ των οποίων το 55,8% είναι άνδρες. Τα 2.991 (15,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 7.967 (41,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ο ΕΟΔΥ έδωσε νεότερα στοιχεία και για τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια. Ειδικότερα, 85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη. Οι 26 (30,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,2%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 460 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, γνωστοποιείται επίσης ότι 217 ασθενείς με Covid-19 έχουν εξέλθει μέχρι στιγμής από τις ΜΕΘ.
Δυστυχώς, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 5 ασθενείς με κορωνοϊό. Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 398. Οι 147 (36,9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 460 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.
» 2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
» Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απορρίπτει ως ανακριβείς τις αναφορές για κατασκευή λουτρών, κουζινών ή εγκατάσταση αντλιών θερμότητας στο δυτικό ύψωμα του λιμανιού
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός
Από που προέρχεται ο έντονος μαύρος καπνός που είναι ορατός στην ατμόσφαιρα
Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται
Εκτιμήσεις ότι μπορεί να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2018
Eπιχειρούν 80 πυροσβέστες και έξι εναέρια μέσα
Διπλό πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία
Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» λόγω οξέως εμφράγματος και ανακοπής καρδιάς
Εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση
Οι κάτοικοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για τη στατική ασφάλεια των κτιρίων.
Παράλληλα έχουν σταλεί απανωτά μηνύματα 112
«Απομακρυνθείτε προς Ακτή Καραϊσκάκη»
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Στις δράσεις συμμετείχαν 321 εθελοντές, 40 στρατιώτες και 2.181 μαθητές και μαθήτριες από 22 σχολεία
Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Στη μάχη και εναέρια μέσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.