- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενίσχυση σε 376 επιχειρήσεις από την περιφέρεια Αττικής
Περίπου 6 εκ. ευρώ, σε όσες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του 2017-2018 στην Αττική
Η Περιφέρεια Αττικής ενίσχυσε με 6 εκ. ευρώ, 376 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του 2017-2018.
Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι και σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής ενίσχυσε με περίπου 6 εκ. ευρώ, 376 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του 2017-2018 στην Αττική. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε: «Βοηθάμε τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, να ξανασταθούν στα πόδια τους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και με άλλες πρωτοβουλίες»
Η Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική επιχειρηματικότητα και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, έδωσε το πράσινο φως για την ενίσχυση με 108,6 χιλ. € επτά ακόμη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 και τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2018 (ΑΔΑ: ΨΙΞΚ7Λ7-ΠΡΜ).
Κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, με γρήγορες διαδικασίες και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπ. Ανάπτυξης προχώρησε σε άμεση αξιολόγηση, έγκριση και εκταμίευση πόρων, για το σύνολο των επιχειρήσεων που πληρούσαν τα κριτήρια. Συγκεκριμένα από το Ιανουάριο του 2020 μέχρι και σήμερα εκταμιεύθηκε το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, προκειμένου να αποδοθεί στις πληγείσες επιχειρήσεις.
Με τη νέα αυτή απόφαση, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αποφάσεων ένταξης στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων στους Δήμους Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνος.
Συνολικά ενισχύθηκαν 376 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με 5,94 εκ. € από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 3 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει στοχευμένα και αποτελεσματικά τις τοπικές επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της τοπικής οικονομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί και νέα πρόσκληση που θα αφορά σε νέα δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων (υφιστάμενων και νέων) που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στους τέσσερις πληγέντες δήμους. Η πρόσκληση αυτή προϋπολογισμού 6 εκ. €, θα συμβάλει περαιτέρω στην προσπάθεια αποκατάστασης, οικονομικής ανόρθωσης αλλά και επιστροφής στην κανονικότητα.
Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπογράμμισε: «Οι καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές του 2017 και του 2018, δοκίμασαν σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στις περιοχές που επλήγησαν. Ως Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της προτεραιότητάς που δίνουμε στην τόνωση του επιχειρείν ως βασικό μοχλό ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών, δεσμευθήκαμε ότι θα σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό τους και αυτή μας τη δέσμευση, την κάναμε πράξη.
Κινηθήκαμε γρήγορα και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε και να διαθέσουμε από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα, περίπου 6 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν. Εργαζόμαστε σκληρά και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές θα καταφέρουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Οι ενισχύσεις στις 376 επιχειρήσεις που ολοκληρώνονται τώρα, αποτελούν ένα πρώτο βήμα μόνο, από μια σειρά νέων παρεμβάσεων που ετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.