- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νέοι σεισμοί 4,8 και 4,3 Ρίχερ νότια της Κρήτης
Στο ίδιο σημείο με τον προηγούμενο των 5,9 Ρίχτερ
Νέοι σεισμοί μεγέθους 4,8 και 4,3 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης σημειώθηκε το απόγευμα.
Σεισμοί μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και 4,3 Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ακολούθησαν τον προηγούμενο των 5,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.
Το επίκεντρο του σεισμού των 4,8 Ρίχτερ που έλαβε χώρα στις 16.33, εντοπίζεται 122 χλμ νότια της παραλίας Άρβη στη νότια Κρήτη και 117 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, ενώ το εστιακό του βάθος τοποθετείται στα 10 χιλιόμετρα. Σημειώνεται πως το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικόν Ινστιτούτο ο σεισμός υπολογίζεται πως είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ, που καταγράφηκε 10 μόλις λεπτά μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,9 Ριχτερ, εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 102 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Αισθητοί, αλλά χωρίς καταγραφή ζημιών οι σεισμοί
Αν και οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε όλο το παραλιακό μέτωπον της νότιας Κρήτης, σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πάνω από 30 βενζινάδικα
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Σε αυξημένη ετοιμότητα κρατικός μηχανισμός και δήμοι – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε κάθε περίπτωση
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα
Φτάνουν έως και 9 μποφόρ
Η νέα ανάρτηση του μετεωρολόγου
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Μακάρι να πέσουμε έξω» λέει η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ
Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το πρόστιμο αν δεν τις έχετε σε περιοχές όπου είναι υποχρεωτικές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.