Visual Browsing
Χιλιάδες πολίτες λένε «Μένουμε Ευρώπη»

Χιλιάδες πολίτες λένε «Μένουμε Ευρώπη»

Θεαματική συμμετοχή στη συγκέντρωση του Συντάγματος (video)

Με σύνθημα «αν χαθεί αυτή μάχη, χάνεται ο πόλεμος», χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στο Σύνταγμα λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και ενόψει του δημοψηφίσματος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη».

Περισσότεροι από 15.000 συγκεντρωμένοι, που τάσσονται υπέρ της επικράτησης του «ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Μια ώρα πριν από τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ομάδες αντιεξουσιαστών διαδήλωναν υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα στα Προπύλαια .

Πριν την συγκέντρωση ομάδες ατόμων πέταξαν στο Σύνταγμα φυλλάδια κατά της σημερινής εκδήλωσης κι η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Σχετικα
Κλήρωση Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κερδίζει 3,1 εκατ. ευρώ
Κλήρωση Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κερδίζει 3,1 εκατ. ευρώ

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος στήριξης, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» απηύθυναν μέσω facebook πρόσκληση συμμετοχής σε όλους υπογραμμίζοντας πως:

«Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Έφτασε η ώρα των μεγαλύτερων αγώνων. Οι ευθύνες όλων μας για την διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας μας, είναι τεράστιες.

Σχετικα
Μάτι-Πόρισμα ανακριτή: Εγκληματική αμέλεια στα όρια του δόλου
Μάτι-Πόρισμα ανακριτή: Εγκληματική αμέλεια στα όρια του δόλου

Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες.

Αν επιτρέψουμε στον ακραίο αριστερό-δεξιό συρφετό, να εξοβελίσει τη χώρα από την Ε.Ε. και από το Ευρώ, ίσως στο μέλλον δημοκρατικές κυβερνήσεις, να εκλιπαρούν, χώρες όπως η Αλβανία, η Βοσνία και η FYROM να αποδεχτούν και να συμφωνήσουν για την επανένταξή της στην Ένωση.

Με το δημοψήφισμα που αποφασίσθηκε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ στους πολίτες τίθεται χωρίς αμφιβολία η επιλογή ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη.

Το δίλημμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο σχέδιο συμφωνίας που πρότεινε η κυβέρνηση ή η τρόικα, που ούτως ή άλλως ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους.

Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν είναι "ηρωική πράξη αντίστασης" όπως υποκριτικά υποστήριξε ο Τσίπρας, αλλά απόπειρα διχασμού των Ελλήνων για να αποφύγει τον διχασμό στο κόμμα του. Δυστυχώς τολμά να θυσιάσει τον Λαό για να εξασφαλίσει την επιβίωση του κόμματός του και της εξουσίας του.

Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν. Αν χαθεί αυτή η μάχη, θα έχει χαθεί ο πόλεμος και δεν θα υπάρξει πλέον καμία δυνατότητα επιστροφής. Ο Λαός μας θα αντιμετωπίσει μια εθνική καταστροφή, ίσως μια νέα Μικρασιατική καταστροφή.

Ας διατρανώσουμε λοιπόν και πάλι, την απόφασή μας να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, όπως κάναμε στις 18 και στις 22 Ιουνίου.

Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής, αυτό που καθοδηγεί τις πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης.

Ας συμμετάσχουμε μαζικά στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας ΝΑΙ, για την ΕΛΛΑΔΑ, για την ΕΥΡΩΠΗ, για τη ΖΩΗ την δική μας και των παιδιών μας.

Με τις σφυρίχτρες μας στο Σύνταγμα Τρίτη 30 Ιουνίου, 19:30».

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5