TV & Media

Πέθανε ο «Jeremiah» από τους Peaky Blinders, Benjamin Zephaniah

Είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο «Jeremiah» από τους Peaky Blinders, Benjamin Zephaniah

Peaky Blinders: Πέθανε ο Benjamin Zephaniah - Είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Βρετανός ποιητής, Benjamin Zephaniah, ο οποίος συμμετείχε στην δημοφιλή σειρά «Peaky Blinders».

«Με μεγάλη θλίψη και λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου. Γιού και Αδελφού τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (7 Δεκεμβρίου). Είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο πριν από οκτώ εβδομάδες», αναφέρεται σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Instagram.

«Η σύζυγος του ήταν στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης που έδινε και έμεινε στο πλευρό του όταν πέθανε. Τον μοιραστήκαμε με τον κόσμο και ξέρουμε ότι πολλοί θα σοκαριστούν και θα λυπηθούν από αυτή την είδηση. Ο Benjamin ήταν ένας πραγματικός πρωτοπόρος και καινοτόμος, έδωσε στον κόσμο τόσα πολλά. Μέσα από μια εκπληκτική καριέρα που περιλαμβάνει ένα τεράστιο σώμα ποιημάτων, λογοτεχνίας, μουσικής, τηλεόρασης και ραδιοφώνου μας αφήνει μια χαρούμενη και φανταστική κληρονομιά», κατέληξε η ανάρτηση.

Ο Zephaniah πιστώνεται με τη δημιουργία της “dub poetry” ένα είδος ποίησης, της οποίας οι λέξεις απαγγέλλονται πάνω από τους ρυθμούς της reggae μουσικής. Υπήρξε ενεργός ακτιβιστής και ασχολήθηκε με θέματα ρατσισμού, φτώχειας και κοινωνικής αδικίας.

Έγινε ευρύτερα γνωστός παγκοσμίως από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά Peaky Blinders ως Jeremiah “Jimmy” Jesus, του Τζαμαϊκανού ιεροκήρυκα, ο οποίος είναι φίλος του Thomas Shelby και των Peaky Blinders.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ