TV & Media

«Έχει κουράσει πια»: Ο Γιάννης Κατινάκης καταγγέλλει νέα ομοφοβική επίθεση σε βάρος του (βίντεο)

«Γιατί να υπάρχει αυτό στις ζωές μας;», αναρωτιέται σε Story του στο Instagram

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Κατινάκης
Ο Γιάννης Κατινάκης περιέγραψε μέσω Instagram το περιστατικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου © NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Γιάννης Κατινάκης: Καταγγέλλει μέσω Instagram νέα ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου 

Ο Γιάννης Κατινάκης καταγγέλλει ότι δέχθηκε νέα ομοφοβική επίθεση ενώ περπατούσε στον δρόμο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Σε ανάρτησή του στο Instagram μίλησε για το περιστατικό που καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου και σημείωσε: «έχει κουράσει πια. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». 

«Δε θέλω να το περιορίσω μόνο στην ομοφοβία. Με το να είμαστε τόσο κακοποιητικά παρεμβατικοί στις ζωές άλλων ανθρώπων, δε βγαίνει η ζωή, δε λειτουργεί έτσι η ζωή. Δε ξέρω αν κάνω καλά που τα λέω… Δε ξέρω αν με βοηθά όλο αυτό ή αν βοηθά κάποιον άλλον, που μακάρι να βοηθά… Έχει κουράσει πια. Έχω παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα περιστατικά βίας, όχι μόνο τα ομοφοβικά… Δεν πάμε καλά σαν κοινωνία και δε ξέρω που θα καταλήξει όλο αυτό», σημειώνει ο Γιάννης Κατινάκης. 

Γιάννης Κατινάκης: «Ήταν απλά το ξάφνιασμα, ο φόβος...»

«Story time, τώρα, μόλις έγινε. Ομοφοβικό. Για ακόμη μια φορά. Καμία πρωτοτυπία στη ζωούλα μου, τα ίδια και τα ίδια. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Θα μου πεις, γιατί τα λες τώρα ρε Γιάννη; Έχει κάποιο νόημα; Μισό νόημα δεν έχει. Αλλά, να σου πω κάτι; Νεύρα… Οπότε θα τα ακούσεις. Λοιπόν, είμαι σε μια φίλη μου. Παίρνω ταξί να πάω σπίτι μου. Μπαίνω στο ταξί, με αφήνει έξω από το σπίτι μου. Με πιάνει ωστόσο μια λιγούρα και λέω να πάω μέχρι το περίπτερο να πάρω ένα πατατάκι να φάω. Πάω στο περίπτερο, δυο λεπτά από το σπίτι μου. Παίρνω το πατατάκι και γυρνάω σπίτι μου. Στη διαδρομή λοιπόν, δυο λεπτών, σε μια ήσυχη γειτονιά, μπουκωμένος πια με το πατατάκι, μια εικόνα τραγελαφική, περνάει ένα αυτοκίνητο και ακούω αντρικές φωνές να γκαρίζουν με πάρα πολλή – οριακά- χαρά, διάφορα ομοφοβικά. Τέλεια ζωούλα έτσι; Αυτό ήταν από τα πιο ανώδυνα, σε πολλά εισαγωγικά, περιστατικά. Δεν υπήρχε κάποια σωματική βλάβη, ούτε κίνδυνος.

Ήταν απλά το ξάφνιασμα, ο φόβος για λίγα δεύτερα και φυσικά ο φόβος που ακολούθησε στην πορεία. Αλλά και πάλι, γιατί; Γιατί να υπάρχει αυτό στις ζωές μας; Δεν υπάρχει χώρος για όλο αυτό… Η καθημερινότητα και η ζωή είναι τόσο δύσκολο…. να φύγει αυτό, είναι αχρείαστο. Πραγματικά προσπαθώ να μπω στο μυαλό των ανθρώπων αυτών, αν υπάρχει. Είσαι στο αμάξι, βλέπεις έναν άνθρωπο… να περπατάω με το βλέμμα της κότας, μπουκωμένος με το πατατάκι, να σκέφτομαι, δε σου δίνω σημασία και αποφασίζει να γαριδογγαρίζεις, όχι μόνο ομοβικά…

Δε θέλω να το περιορίσω μόνο στην ομοφοβία. Με το να είμαστε τόσο κακοποιητικά παρεμβατικοί στις ζωές άλλων ανθρώπων, δε βγαίνει η ζωή, δε λειτουργεί έτσι η ζωή. Δε ξέρω αν κάνω καλά που τα λέω… Δε ξέρω αν με βοηθά όλο αυτό ή αν βοηθά κάποιον άλλον, που μακάρι να βοηθά… Έχει κουράσει πια. Έχω παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα περιστατικά βίας, όχι μόνο τα ομοφοβικά… Δεν πάμε καλά σαν κοινωνία και δε ξέρω που θα καταλήξει όλο αυτό» είπε ο Γιάννης Κατινάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ