TV & Media

Πέθανε η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη

Μετά από μάχη με τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρύνη Αρβανίτη
Φρύνη Αρβανίτη © Youtube

Πέθανε η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη - Οι ατάκες, οι συμμετοχές της σε ταινίες και η μάχη με τον κορωνοϊό

Πέθανε η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από ανάρτησή του στο Facebook. 

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε μόλις από την κόρη της ότι έφυγε από κοντά μας ή αξιαγάπητη φίλη και συνάδελφος Φρύνη Αρβανίτη μετά από μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό...Ένα καλοκάγαθο πλάσμα, ακομπλεξάριστη, που έδωσε τόσους σπαρταριστούς ρόλους στο Θέατρο και την τηλεόραση! Πάντα με τον καλό λόγο ήταν για όλους! Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Φρύνη...», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Με μεγάλη θλίψη μάθαμε μόλις από την κόρη της ότι έφυγε από κοντά μας ή αξιαγάπητη φίλη και συνάδελφος Φρύνη Αρβανίτη...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Saturday, September 3, 2022

Ποια ήταν Φρύνη Αρβανίτη 

Η Φρύνη Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα 1944. Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε, και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965. Εμφανίστηκε και στο Εθνικό Θέατρο το 1970.

Είχε πλούσια συνεργασία με θιάσους όπως του Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου κ. α., όπου έπαιξε ευρύτατο ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.

The ΚΟΠΑΝΟΙ (1987) - Χέλι! Όλο γλιστράς! (Φρύνη Αρβανίτη, Γιώργος Κωνσταντίνου και Τάσος Ψωμόπουλος)

Ενώ ήταν μαθήτρια ακόμη άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο και αργότερα συνέχισε με τις βιντεοκασέτες. Ήταν φίλη και συνεργάτιδα του Στάθη Ψάλτη με τον οποίο συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια. Έπαιξε σε επιθεωτήσεις, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, χαρίζοντάς μας μοναδικές ερμηνείες και ατάκες που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Face to face με την Φρύνη Αρβανίτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ